Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo lze ovládnout hlasem prostřednictvím hodinek (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
V osmdesátých letech mohl své auto prostřednictvím hodinek ovládat jen David Hasselhoff v seriálu Knight Rider a nyní mají mít tuto možnost i majitelé vozů značky Volvo.

Automobilka Volvo ve spolupráci společností Microsoft představuje software, který je sice silně inspirován seriálem Knight Rider, ale prozatím nenabízí tak široké možnosti.

Novinka, která vzešla ze společného vývoje Volva s Microsoftem, umožňuje prostřednictvím hlasových povelů směrovaných do chytrých hodinek Microsoft Band 2 ovládat některé funkce vlastního automobilu, jestliže je ovšem vybaven systémem dálkového ovládání Volvo on Call.

Pomoci nové aplikace lze tedy u nových automobilů značky Volvo na dálku ovládat zámky dveří, topení i klimatizaci, světla, klakson a rovněž nastavit navigaci. Cílem je připravit vůz k jízdě ještě před příchodem řidiče.

Volvo tedy prozatím neumožní majitelů svých vozů, aby si svůj vůz hlasem přivolali z parkoviště nebo jej samotný poslali do servisu, ale právě představená aplikace může být prvním krokem k tomuto cíli.

Samotná aplikace pak není pouhým konceptem pro autosalony, ale od jara letošního roku si ji mohou pořídit majitelé vozů s již zmiňovaným systémem Volvo on Call, který je v současnosti k dispozici na vybraných trzích, jimiž jsou USA, Velká Británie, Polsko, Rusko, Kanada, Čína, Švédsko, Německo, Francie, Itálie, Nizozemsko, Belgie, Lucembursko, Švýcarsko, Rakousko, Španělsko, Portugalsko, Norsko, Finsko, Dánsko a Brazílie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Iv8
7. 1. 2016 07:11
Re: Volvo
Mi se to líbí, dobrá vychytávka. Co se týče motoru v nové XC90, tak na to tu byly sáhodlouhé diskuze. Ať se vyjádří ti, kteří už ho řídí Jo a píše se z křovinořezu. >:D
Avatar - praděda7
6. 1. 2016 22:41
Volvo
Máte v něm všechny výstřelky poslední automódy a motůrek s křovinořezu... >:D