Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo pootevřelo garáž s novým XC60

Michal Fokt
Diskuze (0)
Není žádným tajemstvím, že v Volvo v Ženevě ukáže nové XC60. Tohle je jeho první teaserový snímek

Volvo se příští měsíc ve Švýcarsku pochlubí novou generací kompaktního SUV XC60, takže není divu, že tu máme první ochutnávku. Vlastně je spíš divné, že Volvo začíná s odhalováním až nyní a napoprvé tomu tedy moc nedalo - z pootevřené garáže svítí ven pouze dvě LEDková "Thorova kladiva" a logo výrobce.

Pokud však můžeme věřit zákulisním informacím, po stránce designu bude nové Volvo XC60 výrazně jiné, než dosavadní verze, mělo by se jednat de facto o zmenšený model XC90, jenž je pro svůj jednoduchý skandinávský design, zkombinovaný s robustností, mezi lidmi vysoce ceněn.

S Volvem XC 90 ale nebude mít společný jen design, ale i techniku, tvořenou přeplňovanými benzinovými i naftovými čtyřválci a pohonem předních nebo všech čtyř kol. Později nabídku doplní ještě hybrid a možná také čistě elektrická verze. A pokud můžeme věřit kuloárním informacím, XC60 by mělo po devadesátce převzít i luxusní pojetí interiéru, můžeme se prý těšit na spoustu kůže a dekory z pravého dřeva, popřípadě kovu, což není v této třídě úplně běžné.

Michal Fokt
Diskuze (0)