Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo představuje díly Polestar Performance (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Polestar představuje pod značkou Polestar Performance novou řadu komponentů pro vozy Volvo S60, V40, V60 a XC60.

Společnost Volvo Cars se stala v loňském roce stoprocentním vlastníkem firmy Polestar a nyní využívá jejích schopností a zkušeností s přípravou závodních vozů a sportovními úpravami sériových modelů pro uvedení nové řady doplňků pod značkou Polestar Performance.

V první fázi budou podle oficiálních materiálů automobilky díly Polestar Performance, v podobě komponentů, zahrnujících součásti podvozku, kola, výfukové systémy, různé dekorativní prvky exteriéru i interiéru a řadu dalších, dostupné pro modely Volvo S60, V40, V60 a XC60.

„Pokud jde o díly Polestar Performance, již dlouhou dobu zaznamenáváme od zákazníků z celého světa silnou poptávku po tomto druhu optimalizace výkonu. S velkým potěšením oznamujeme, že počínaje dneškem můžeme tento požadavek uspokojit. Smyslem této produktové řady je vylepšit výkon, ovladatelnost a zážitek z jízdy již tak velmi schopných vozů Volvo,“ oznámil výkonný ředitel společnosti Polestar Niels Möller.

Všechny nové díky Polestar Performance byly navrženy na základě filozofie Stvořeno k výkonu, kdy bylo zúročeno 20 let zkušeností konstruktérů a pilotů závodních okruhů, které společnost Polestar a její partnerská závodní stáj Cyan Racing nasbíraly.

Díly Polestar Performance je možné pořídit jako kompletní sadu, jejíž součástí jsou různé komponenty pro úpravy podvozku, disky a pneumatiky, sání vzduchu i výfukového systému a rovněž dekorativní prvky pro úpravu vzhledu exteriéru a interiéru.

Všechny tyto komponenty lze samozřejmě zakoupit i jednotlivě a Volvo Cars uvádí, že pro další zvýšení sportovního stylu a jízdního projevu vozu je možné je kombinovat se softwarovými optimalizacemi výkonu motoru Polestar Performance.

Veškeré díly Polestar Performance byly vyvinuty a testovány v souladu se stejnými standardy, které automobilka Volvo Cars uplatňuje na všechny své produkty, což znamená, že mají nabízet stejnou kvalitu a zároveň nenarušují tovární záruku na vůz.

Volvo Cars spolu s firmou Polestar již nyní plánuje další rozšiřování sortimentu komponentů Polestar Performance i pro další modely ze své současné nabídky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - praděda7
8. 3. 2016 14:28
Re: Co já čtu tady od Volvobijců, že
A upravovat budou jako co? Čepičky na ventilcích pneumatik? ;-)
Avatar - KANKUNEN
8. 3. 2016 11:00
Co já čtu tady od Volvobijců, že
Volvo není o výkonu motoru, ale o bezpečnosti a pohodlí a najednou je velký zájem od zákazníku po celém světě o úpravu motorů.