Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo zřejmě vrátí do nabídky kupé

Michal Fokt
Diskuze (12)
Dvoudveřové Volvo, to už tu dlouho nebylo. Ale vypadá to nadějně, kupé verzi by totiž mohl dostat velký sedan S90.

Automobilka, která proslula jako výrobce robustních rodinných kombi, aktuálně konvertující na čtyřválce, to se asi marketing musí ohánět, aby z toho vykřesal prémiové ambice. Ale možnost opřít se o něco hmatatelného se nám prý už rýsuje. Zjistili to kolegové z britského Auto Expressu, kteří na prezentaci sedanu Volvo S90 vyzpovídali šéfdesignéra značky Thomase Ingenlatha.

Němec, jenž působil i ve Škodovce, naznačil, že sedan a kombi nemusí být jedinými karosářskými verzemi řady 90, ale že by je mohlo později doplnit také kupé. Gétéčko vyšší střední třídy, s nádherným designem studie Concept Coupe a výkonným hybridním pohonem, zacílené na dvoudveřový Mercedes-Benz třídy E? To by ovšem bylo něco, na čem se prémiová image dá stavět! Je jasné, pře přednost má nyní kombi, ale pokud to dobře dopadne, kupé bychom tu mohli mít do dvou let.

Kupátka v minulosti patřila u Volva k okrajovým záležitostem, ale paradoxně právě model P1800 patří k nejznámějším a nejkrásnějším vozům značky, chystané(?) kupé by tak mělo na co navazovat, byť v poněkud jiné kategorii a s jiným z naměřením. Logickým a finančně nijak extrémně náročným dalším krokem by pak mohla být verze se stahovací nebo sklápěcí střechou, která by image švédské značky též neublížila.

Michal Fokt
Diskuze (12)
10. 12. 2015 22:33
Nádherá kára
Chci ji !!! I v naftě !!
Avatar - Individualita
8. 12. 2015 10:52
Re: Vyšegrádský počet
To spíš jako konkurenci Tesle ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
8. 12. 2015 03:06
Vyšegrádský počet
Pěkný design, ale zase ta technika. To rovnou mohli udělat na plyn, když už řeší tu ekologii a spotřebu atd.
Avatar - CHerokee
7. 12. 2015 21:22
Re: Hmm
No to je sice možná smutná pravda, ale zas tito lidé, pak nepůjdou moc pro Volvo, ale německou prémii...ačkoliv o autech nic neví, tam BMW nebo Mercedes jim něco říká.
Avatar - chalan66
7. 12. 2015 18:43
Tak , tak
No S90 je katastrofa, ! Toto kupátko má aspoň super interier ( až na tie výduchy ako lopata) , zadné svetlá určite lepšie ako na S90 , ale ten predok ako by tam nepatril ! Ten sa mi okrem svetiel nepáči ani na S90 !