Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vstup Ferrari na burzu by mohl vynést téměř 900 milionů dolarů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Italský výrobce sportovních automobilů Ferrari hodlá v rámci plánovaného vstupu na newyorskou burzu nabídnout investorům 17,2 milionu akcií v ceně 48 až 52 dolarů za kus.

Prodej akcií Ferrari by mohl vynést téměř 900 milionů dolarů (21,5 miliardy Kč). Vyplývá to z dokumentu, který automobilka zveřejnila.

Podíl určený k prodeji odpovídá zhruba devíti procentům celkového akciového kapitálu podniku. Stanovené cenové rozpětí ohodnocuje celý podnik až na téměř deset miliard dolarů.

Ferrari je součástí italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles. Ta podle agentury Reuters uvedla, že počítá se vstupem Ferrari na burzu do poloviny října.

Fiat Chrysler vlastní ve Ferrari zhruba devadesátiprocentní podíl. Akcie Ferrari, které v rámci vstupu divize na burzu neprodá, hodlá rozdělit mezi své akcionáře.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
13. 10. 2015 09:43
Re: Kupa akcii
Dik za info :yes: ;-)
12. 10. 2015 16:34
Re: Kupa akcii
se Saxobank osobní zkušenost nemám a bankovní trh nesleduju, ale pokud je to nějaká velká nadnárodní instituce, neviděl bych v tom problém.... nevím jak je to v SK s pojištěním vkladů atd, ale to už si můžeš všechno ověřit.... nejlepší je se zeptat na nějakém slovenském webu týkajícím se investování.....

Jinak naprosto chápu proč si ty akcie chceš koupit.... člověku to udělá radost a patrně i něco vydělá.... :yes:
12. 10. 2015 08:16
Re: Kupa akcii
Dik za info :yes:
12. 10. 2015 08:05
Re: Kupa akcii
Ak je tak ako pises, tak v tvojom pripade je to uplne jednoduche. Kup si to cez tvoju banku v ktorej mas osobny ucet.
11. 10. 2015 23:01
Re: Kupa akcii
Je to mozne ,ze to riesim neskoro,ale kedze s tym nemam skusenosti tak som nevedel ,ze je to mozne kupit aj skorej ako az vtedy ked s tym Ferrari vybehne na trh.Zarobok samozrejme potesi,ale pre mna je skor dolezite vlastnit par akcii firmy,ktore je moja srdcovka..mas skusenosti aj s touto firmou co sa tyka predaja akcii? [odkaz]