Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW stahuje televizní reklamu na Polo, která běží i u nás. Prý zveličuje bezpečnostní asistenty

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Britský úřad pro reklamu si posvítil na spot automobilky Volkswagen, ve kterém značka vyzdvihuje bezpečnostní asistenty Pola. A nakonec jej zakázala.

Video se připravuje ...

Přiložený reklamní spot dost možná znáte i z českých televizních stanic. Vyobrazuje chlapce, který je tak trochu nešika. Od mládí po boku svého otce se mu stávají nešťastné příhody včetně nehod na kole či skútru. Coby dospělý pak usedá za volant nového Pola s tátou na sedadle spolujezdce, který z toho není zrovna dvakrát nadšený.

Když ale novinka německé automobilky ochrání posádku díky hlídání mrtvého úhlu či automatickému nouzovému brzdění, má otec radost, že syn je konečně v „bezpečí“. Jenže právě toto zveličování bezpečnostních asistentů se nelíbí britskému úřadu pro reklamu, který se tak pustil do analýzy spotu. A nakonec jej kvůli tomu na tamních kanálech neuvidíte. Abychom byli přesní, se stížnostní nepřišel samotný úřad, ale šestice lidí, která si stěžovala, že reklama nabádá k nebezpečnému řízení a spoléhání na asistenty.

Zástupci Volkswagenu nesouhlasí a říkají, že v reklamě není nic, co by nabádalo k nebezpečnému či bezohlednému počínání za volantem. Automobilka hlavní postavu popisuje jako nešťastně neohrabanou a zasadila ji do „komicky zveličených“ scén. VW se dále brání tím, že není možné propagovat bezpečnostní technologie, aniž by nebyly vyobrazeny nebezpečné situace.

Ani to ale úřad nepřesvědčilo a Volkswagen tak musí reklamní spot stáhnout. „Dospěli jsme k závěru, že celkový tón reklamy podpořil nezodpovědné řízení a porušil tak reklamní kodex,“ stojí v oficiálním prohlášení. „V této podobě se reklamy nesmí v televizi objevit. Společnosti Volkswagen bylo sděleno, že nesmí podporovat nezodpovědné řízení tím, že takto vyzdvihuje bezpečnostní prvky.“

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
4. 8. 2018 02:15
ADHD
Uvědomili si, že za volantem koncernových vozů by neměli sedět osoby s poruchou soustředění.
Avatar - Hammunasakra
3. 8. 2018 07:32
Re: Existují dnes ještě nějaké reklamy ...
Třeba tahle vůbec nezveličuje [odkaz] ;-)
Avatar - praděda7
2. 8. 2018 19:55
Já bych ji také zakázal....
protože je sexistická, představuje chlapce jako budoucí špatné řidiče..... :-!
Avatar - WinNatural
2. 8. 2018 17:27
Nepřesný nadpis
Už jsem si podle nadpisu začínal myslet, že VW vadí přehánění a lhaní ... A ono ne, jedou v tom dál! >:D
2. 8. 2018 16:59
Existují dnes ještě nějaké reklamy ...
...které nezveličují a nepodvádějí ? Já žádnou takovou nepamatuju už hezky dlouho