Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW začíná odhalovat sedmimístný Atlas. Zatím vypadá jak pick-up

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Volkswagen začíná odhalovat své nové sedmimístné SUV pro severoamerický trh, jehož výstavní premiéra je naplánována na letošní autosalon v Los Angeles.

Volkswagen na autosalonu v Detroitu v roce 2013 představil koncept pojmenovaný CrossBlue. Ten se již tehdy stal ukázkou chystaného sedmimístného SUV, jímž bude vyplněna mezera mezi modely Tiguan a Touareg.

Nyní se německá automobilka připravuje na premiéru nového modelu, vycházejícího právě z tohoto konceptu a vyvinutého přímo pro severoamerický trh. Tomu má odpovídat design, technika a především provedení interiéru, v němž má být dostatek prostoru pro sedm cestujících.

Volkswagen prozatím neuvádí, jaké jméno tento model dostane, ale nejčastěji se hovoří o označení Atlas. Základem pro tuto novinku, jejíž celková délka se má pohybovat okolo pěti metrů je platforma MQB.

Paleta pohonných jednotek má zahrnovat přeplňovaný zážehový čtyřválec 2.0 TSI a atmosférický benzinový šestiválec o objemu 3,6 litru, který je nabízen i v sedanu Passat NMS.

Volkswagen chce americké zákazníky nalákat na modely speciálně navržené podle jejich požadavků. Prvním z takových aut byla zdejší verze Passatu (tzv. NMS), která se posléze začala prodávat i v Číně. Tím druhým bude právě SUV vycházející z konceptu CrossBlue. Praktický rodinný vůz nahradí v nabídce VW neúspěšné MPV Routan, alias přeznačkovaný Chrysler Town & Country.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - Ondore
27. 10. 2016 00:44
7-miestny pick-up?
"VW začíná odhalovat sedmimístný Atlas. Zatím vypadá jak pick-up" - márne lovím v pamäti, ale 7-miestny pick-up mi nenapadá žiadny. RAM 1500 / Silverado / Tundra - všetko obrovské autá, ale iba 6-miestne. Viete o nejakom?

K autu - rendery celého auta, ktoré som videl vyzerajú fajn, pre mňa zaujímavejšie ako Kodiaq. Napriek tomu sa obávam o jeho predaje, aspoň zatiaľ mi nie je vôbec jasné na koho v má atlas vlastne cieliť. Veľkosť odhadujem medzi mid-size a full-size SUV, cena takmer iste full-size -> to je mimochodom v US dosť silne obsadená kategória v ktorej sa kupuje prevažne V8, v horšom prípade V6. A keď si atlas predstavím vedľa Ford Expedition alebo Chevrolet Tahoe, tak si moc kúpychtivých amíkov neviem predstaviť. Nechajme sa prekvapiť, ja mu držím palce, ale cenou a veľkosťou by som atlas posadil skôr na starý kontinent.
26. 10. 2016 22:51
Re: zatím dost děsná almara...
Přesně mutace nám poskočila do jiné fáze
26. 10. 2016 22:31
Předmět
Volkswageny moc nemam rad, ale mam pripominku - neprijde mi jako pick-up, protoze linka pokracuje, nepada. Jinak hezky strucne napsane... :-)
26. 10. 2016 18:29
SUV na MQB
Teramont/Atlas by měl být představen snad už zítra na nějakým večeru, veřejnosti pak na LA.
Podle některých médií by mělo následovat produkční Crossblue coupe a Tiguan XL.
Avatar - Ada je zase tady
26. 10. 2016 17:38
Uvidíme
Pravděpodobně to převálcuje čtyřokého Kodiakva. Samozřejmě pokud do toho namontují opravdový motor a ne jeho směšnou benzínovou maketu.