Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba Mercedes-Benzu SLS AMG skončí příští rok

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
Příznivci novodobého racka můžou vyvěsit černé prapory. Produkce SLS AMG skončí dle zatím neoficiálních informací za půl roku.

S továrnou v Sindelfingenu nedaleko Stuttgartu se zřejmě rozloučí celá rodinka kupé a roadsterů včetně verzí GT a Black Series, a to už v první pololetí příštího roku. Server Mercedes-Benz-Passion.com zmiňuje červen příštího roku, přičemž základní verze by měly skončit už v lednu. Racek a jeho otevřené provedení tak odejdou do důchodu a skutečně přímého nástupce se navíc nedočkáme.

Není žádným tajemstvím, že trojcípá hvězda vyvíjí menší a lehčí supersport s názvem SLC. Dokonce to již sama na rozdíl od konce produkce SLS AMG potvrdila a uvolnila oficiální fotky zamaskovaného prototypu. Nový model dostal kód C190, zkratka SLC pak dává vzpomenout na kupé série C107. Počítá se s vidlicovým osmiválcem 4,0 l dopovaným dvěma turbodmychadly. Nejslabší verze by měla dávat 357 kW (485 k). Po ní zřejmě přijde varianta S s výkonem 404 kW (550 k) a pomyslnou třešničkou na dortu se má stát opět Black Series, jejíž řidič bude krotit až 430 kW (585 k). Jedná se prakticky o přímého konkurenta legendárního Porsche 911, měl by být také mnohem levnější než stávající SLS. Různé zprávy hovoří o ceně začínající na 109 tisících eur, což aktuálně v korunách představuje částku 2,8 milionu.

Díky zastavení produkce SLS AMG se pro něj v Sindelfingenu uvolní kapacity. To znamená, že by si jej movití klienti mohli koupit už příští rok a nikoli až v sezóně 2015, jak se původně spekulovalo. SLS AMG se počínaje únorem 2014 rozloučí s fanoušky speciální sérií na bází verze GT, k mání bude v osobu karosářských variantách.

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
18. 9. 2013 22:19
Re: Tohle je podle mě
Myslim, ze na internete si mozeme tykat :-) Odkial beries, ze Ferrari 458 ma problemy so zavadami?
18. 9. 2013 19:07
Re: Tohle je podle mě
pokud byste ty auta řídil pochopil byste to, Fáčko je dobré tak na cestování okolo rodiného sídla a maximálně na výled na golfévé hřiště, tak do 50 km, a to jsem ještě optimista, narozdíl od toho se dá SLS využít i jako auto na cestování delší než 50 km a to ani nepíšu o míře závad, kterými Fáčka trpí
18. 9. 2013 15:45
Re: Tohle je podle mě
Já bych si-kdybych na to měl-taky koupil F 458,prostě jsem jen konstatoval,že se mi SLS líbí a podle mě je to opravdu nejkrásnější německé auto.
Avatar - Ham.
18. 9. 2013 15:41
Re: Tohle je podle mě
Jednak SLS se prodává lépe než 458 a druhak, že skončí bez nástupce bylo jasné od samého začátku, protože model byl pojatý jako oslava starého racka a jako takový svou úlohu splnil. Nějak modifikovat tvary a dělat další generaci by jistě šlo, ale bylo by vzhledem k retro stylu velmi složité a výsledek by asi stejně nebyl optimální. Je možné, že se MB k podobnému retru zase za 20 let vrátí, ale dnes by to smysl nedávalo. Za SLS jednoznačně patří MB poděkování za citlivý přístup při oslavě legendy :yes: :yes: :yes:
Avatar - Deathstar
18. 9. 2013 14:47
Re: Tohle je podle mě
Já to retro myslel jako pochvalu,vzhledový odkaz na 300SL "racka" je jasnej:).
Na druhou stranu technologicky je SLS na výši,to máš pravdu(převodovka stejná jakou používá 458 Italia,transaxle uspořádání,nastavitelné tlumiče atd..)