Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2016: Megagalerie sporťáků a tuningových kreací

Jan Mička
Diskuze (12)
Ženevský autosalon ve čtvrtek otevřel brány veřejnosti. Pokud se na něj letos nechystáte, prohlédnete si přiloženou fotogalerii. Je totiž plná sporťáků a tuningu!

Nejen z běžných modelů „pro lidi“ jsou světové autosalony živy. Vedle automobilů za pár set tisíc jsou vystavovány kousky za miliony korun, které máte na očích takřka na každém rohu a při troše štěstí se můžete posadit také dovnitř. Na Auto.cz se moc často tuningu nevěnujeme, v rámci ženevského autosalonu jsme však udělali výjimku a sestavili galerii nejbombastičtějších vozů, které zde byly k vidění. Jaké nás tedy zaujaly nejvíce?

Začneme tou příjemnější částí výstavy – expozicí německého Rufu. Ta nemohla být sestavena z ničeho jiného než vozů Porsche, přičemž hlavně šedý kousek Ruf Turbo R Limited přitahoval naši pozornost snad nejvíce. Vzniknul na počest úžasného Turba R z roku 1998, vzadu pracuje dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 3,6 litru a výkonu 620 koní (456 kW), a dokáže se rozjet až na 339 km/h. Umí tedy jet stejně rychle, jako předchůdce.


A nyní z jiného soudku – Mansory. U něj člověk napoprvé nevědět, jestli se má smát, nebo brečet. Vedle relativně běžných šíleností na základech Mercedesů totiž úpravce dovezl také Rolls-Royce Wraith, na který spotřeboval opravdu spoustu zlaté barvy. Palm Edition 999 je z našeho pohledu vrchol nevkusu a naprosté podrývání hodnot značky. Je sice pravda, že samotná automobilka dokáže v Goodwoodu vyhovět téměř veškerým požadavkům zákazníků a máme dokonce informace o několika Phantomech, které si majitel nechal vyrobit s šachovnicovým interiérem, avšak čeho je moc, toho je příliš.

Foto: Vít Hlaváček

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - flyboyeda
6. 3. 2016 19:13
Nové Mercedesy to je Dizajnová tragédie, všechny vypadají st
člověk neví jestli za váma jede Mercedes A B C D E F G H CH I J K L M N a tak dál a tak dál
Avatar - flyboyeda
6. 3. 2016 19:11
Za nejpovedenější vidím Mercedes Brabus Classic, to je pecka
Stejně tak Alpina BMW 7 je nádhera, jenom ty zadní koncovy výfuku nic mocm jinak ale skvělý
Avatar - flyboyeda
6. 3. 2016 19:07
Top největší Hnus Šedý Mergl Blé, to je best of
V těsném závěsu za ním velice těsně Porsche Macan , řekl bych že je to spíš remíza s Merglem Blé no a za nimy fialový hnus v podání Porsche Panamery, nic hnusnějšího tam už nebylo, dále červený Phantom a zlatý Flying Spur, jo a taky hned první fotka ty debilní maskáče Audi fakt nesluší, divím se žo Audi povolilo, hej v Audi vzpamatujte se jo, copak chcete aby měl tenhle hnus vaše logo ?
Avatar - flyboyeda
6. 3. 2016 19:02
118 - 119 je Fialový Hnus
:no: :no: :no: :no:
Avatar - flyboyeda
6. 3. 2016 19:01
strana 114 a 117 to je vžně odporné a na zvracení
:no: :no: :no: :no: