Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvoudveřový Range Rover se vrátí. Automobilka odhaluje jeho luxusní interiér

David Bureš
Diskuze (1)
Nabídka luxusní řady automobilky Land Rover se rozšíří o velké kupé. Bude se jednat o exkluzivní auto, vznikne totiž v omezeném počtu exemplářů.

Land Rover i díky neustále rostoucímu zájmu zákazníků o SUV může jakožto specialista na tento typ automobilu čile expandovat. To platí i pro luxusní řadu Range Rover, která vedle největšího modelu dnes už zahrnuje další tři vozy, Sport, Velar a Evoque. A přijde další, Range Rover SV Coupé, který vzpomene na úplně původní Range Rover. Půjde totiž o dvoudveřový automobil!

O příchodu takového auta se spekulovalo už několik měsíců, zvlášť když nedávno byl zachycen i jeho prototyp. Nyní výrobce příchod kupé oficiálně potvrdil, včetně jeho názvu. Range Rover SV Coupé se světu oficiálně ukáže na letošním ženevském autosalonu v úterý 6. března. Tam budou odhaleny i bližší informace o tomto vozu.

Zatím automobilka zveřejnila první snímek novinky, který prozrazuje její čtyřmístný interiér. Ten navazuje na Range Rover, přičemž se ponese v té nejvyšší míře luxusu. Luxusní kabina má být spolu s výrazným designem hlavním lákadlem novinky. Technika v útrobách zatím známá není, nedivili bychom se ale užití pětilitrového vidlicového osmiválce.

Svým charakterem Range Rover SV Coupé odkáže na původní Range Rover. Ten debutoval v roce 1970 jako třídveřový model, pětidveřová verze rozšířila nabídku až v roce 1981. I dnes Range Rover nabízí dvoudveřový model, a to Evoque.

Velké luxusní SUV-kupé se stane součástí letošních oslav 70 let od založení automobilky Land Rover, v rámci nichž bude představena i nová generace legendárního Defenderu. Range Rover SV Coupé se přitom stane exkluzivním zbožím, protože jeho výroba bude přísně limitována na 999 exemplářů. O produkci se postará závod SV Technical Centre v britském Ryton-on-Dunsmore, zaměřený na podobné speciality z dílny automobilky Jaguar Land Rover.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Warrual
24. 1. 2018 18:41
Ajaj:(
Vidím to na svažitou střechu ala 3d Evoque. Škoda, ale asi se toho tak prodá víc.