Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor rekapituluje rok 2017 a připravuje se na blízkou budoucnost

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Zetor Tractors a.s. v roce 2017 vstoupila na řadu nových trhů a zároveň rozšířila svou paletu modelů o dvě nové modelové řady.

Společnost Zetor Tractors a.s. má podle svých tiskových materiálů za sebou další náročný rok, v němž se jí však dařilo naplňovat její dílčí cíle.

Mezi hlavní úspěchy tradičního výrobce zemědělské techniky patří úspěšný vstup na řadu nových trhů, mezi které patří Zambie, Keňa, Filipíny, Uzbekistán a další. Aktuálně značka Zetor působí v 57 zemí světa.

I v budoucích letech má pokračovat expanze značky Zetor na nové trhy. Pozornost nyní brněnská společnost upírá zejména na Austrálii a Nový Zéland, východní Afriku, Blízký východ a další.

Počátkem října roku 2017 byla podepsána na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně první dohoda mezi společností Zetor Tractors a.s. a ruskou společností Kovrov Electro Mechanical Plant (KEMP) na dodávku 450 sad traktorů do Ruska v roce 2018.

Koncem listopadu roku 2017 se v Moskvě při podpisu nového dokumentu dále prohloubila spolupráce mezi společnostmi Zetor Tractors a.s. a KEMP. Ruský partner odebere v následujících čtyřech letech až 6000 sad modelových řad traktorů a motorů Zetor. Finanční objem spolupráce je odhadován do výše 550 milionů eur.

Podzimní veletrh Agritechnica 2017, pořádaný v Hannoveru, se stal místem výstavní premiéry zcela nových modelových řad Hortus a Utilix. Vedle nich zde Zetor představil i Major HS s novým designem a modernizované traktory řad Forterra a Proxima.

Zájem o Zetor následně projevila i řada potenciálních distributorů ze zemí Afriky, Jižní Ameriky a Asie, se kterými zástupci společnosti jednali o možnosti navázat spolupráci.

V příštích letech Zetor plánuje další rozvoj, především v oblasti rozšiřování výroby a exportu. Z toho důvodu byl zvolen novým výkonným ředitelem Zetor Tractors a.s. Marián Lipovský, dlouholetý ředitel Provozního úseku ve společnosti. Martin Blaškovič zůstává i nadále předsedou představenstva Zetor Tractors a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
16. 12. 2017 18:34
situace v zetoru
No ale hlavě že se v Zetoru propouští, tak by mě zajimalo kdo ty traktory bude dělat