Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zničené exponáty z Corvette muzea možná zůstanou neopraveny

Michal Fokt
Diskuze (1)
Auta, s nimiž se v muzeu propadla podlaha, by se nakonec nemusela restaurovat, stanou se další turistickou atrakcí.

Muzeum je pro každé auto "konečná". Pokud se už konkrétnímu kusu poštěstí, že se stane součástí nějaké sbírky, pramení z toho jistota uvedení do původního stavu nebo minimálně zakonzervování toho stávajícího a dlouhá léta v pohodlí a bezpečí klimatizovaných prostor a věčně nablýskaný lak.

To ovšem neplatí v případě National Corvette Museum v Kentucky, kde, jak jistě víte, se s osmi auty propadla podlaha, což vozům místo spokojeného důchodu způsobilo solidní trauma... a pochopitelně v některých případech i poměrně značné poškození. Muzeum se pochopitelně zavázalo všechna auta vyzvednut, po nějakou dobu vystavit v aktuálním stavu a opravit, avšak minimálně v tom druhém případě už to není zase tak úplně jisté.

Z jámy bylo zatím vyzvednuto a ukázáno veřejnosti pouze pět aut, i ta se ovšem stala obrovskou turistickou atrakcí a lákají takové množství návštěvníků jako nikdy předtím. Muzeum tedy zvažuje, že by je ponechalo v původním stavu a to buď natrvalo nebo minimálně po tu dobu, než zájem o tuto kuriozitu opadne.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - curwasportiva
1. 4. 2014 17:50
Demolition man
Stejne jako ve filmu, meli vstup do jamy zasklit a nechat turisty koukat na auta z hora. Budte dobri