6 tipů pro nejlevnější povinné ručení

Komerční prezentace

Povinné ručení je zákonnou povinností pro všechny majitele vozů. Jestliže při platbách za tuto službu chcete ušetřit, přinášíme vám několik praktických tipů, jak toho docílit.

1. Nečekejte na prodloužení smlouvy

Pokud uvažujete o změně povinného ručení a rádi byste za něj neplatili více než musíte, pak rozhodně zapomeňte na automatické prodlužování smluv. Ba naopak, buďte v tomto směru aktivní a hlídejte si termín konce platnosti smlouvy. V dostatečném předstihu alespoň dvou měsíců zkuste požádat o přepočet ceny současnou pojišťovnu a případně ji pohrozte odchodem. Uvidíte, co se bude dít.

2. Bonusy ovlivňují výši ceny

Když odcházíte od jedné pojišťovny ke druhé, automaticky s sebou přenášíte také bonusy, které mají pozitivní vliv na snížení ceny za povinné ručení. V ideálním případě si nechte od pojišťovny vystavit potvrzení o bezeškodném průběhu a výši bonusů za jízdu bez nehod.

3. Vhodný pojistník vozidla

Při uzavírání nové smlouvy na povinné ručení se rozmyslete, na koho ji vlastně napíšete. Lepší cenu pochopitelně dostane starší pojistník s dlouhodobou jízdou bez nehod a plnými bonusy nežli začínající řidič v rizikové skupině 18 až 28 let. O výši pojistného do jisté míry rozhoduje také trvalé bydliště. Cena je nižší u osob žijících někde na vesnici nežli u řidičů s trvalým pobytem v Praze.

4. Ideální rozvrh plateb

V rámci pojištění na auto se dá ušetřit na spoustě věcí. Cenu ovlivňuje i nastavený splátkový kalendář. Nejvyšší slevu dostanete pochopitelně v okamžiku, kdy využijete roční splátku povinného ručení. Nejenom, že ušetříte, ale zároveň budete mít lepší přehled ve financích třeba oproti čtvrtletním platbám.

5. Zaměstnanecké benefity

Jestliže máte v rodině někoho, kdo pracuje v pojišťovně, pak se může stát vaší vstupenkou k dalším slevám. Tito zaměstnanci obvykle mají výhody a slevy třeba do výše až 25 %. Pokud se takový člověk stane vaším pojistníkem, budete moci s největší pravděpodobností čerpat podobné benefity.

6. Srovnání nabídek na internetu

V honbě za levnějším povinným ručením rozhodně nepodceňujte praktické srovnávače na internetu. Jde o servery sdružující nabídky od všech významných pojišťoven v České republice. Tento model vám sám o sobě ušetří spoustu drahocenného času, který nemusíte věnovat návštěvám jednotlivých pojišťoven. Díky komplexnímu srovnání na základě různých parametrů se dopracujete k nabídce, která bude z hlediska ceny bezkonkurenční. Takové služby nabízí kupříkladu internetový portál OKfin.cz.

Komerční prezentace
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly