Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto letos očekává rekordní prodej přes 80.000 aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Skupina autobazarů AAA Auto letos očekává prodej více než 80.000 ojetých aut, což je o 5000 více než loni a zároveň by to byl prodejní rekord.

V srpnu zaznamenala firma nejvyšší měsíční prodej 7804 vozů a překonala dosavadní maximum z října 2007. Skupina to uvedla v dnešní tiskové zprávě.

"Blížíme se magické hranici osmi tisíc prodaných vozů měsíčně. Prodeje poboček v České republice se s téměř 4600 automobily v srpnu meziročně zvýšily o 15 procent. Nejsilněji rosteme v Polsku, kde díky otvírání nových poboček a rozšiřování jejich kapacity prodáváme o dvě třetiny vozů více než ve stejném období loni a atakujeme hranici 1000 automobilů měsíčně," uvedla generální ředitelka Karolína Topolová.

Za osm měsíců letošního roku skupina zvýšila prodej o 11 procent na 56.000 aut. Od ledna do srpna tak prodala stejně vozů jako za celý rok 2013. Nejpopulárnější jsou u AAA vozy Škoda, které v tuzemském prodejním žebříčku obsadily pět míst v první desítce, dále pak Volkswagen, Ford a Hyundai.

V Česku se ročně prodá okolo 750.000 ojetých aut. Na autobazary z tohoto počtu připadá asi třetina. Největší část si mezi sebou prodají soukromé osoby.

Síť AAA Auto provozuje přes 40 poboček v ČR, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Patří do skupiny AURES Holdings, kterou vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
29. 9. 2018 10:08
Pěkné číslo
Pěkné číslo! Jde vidět, že mají plno spokojených zákazníků ke kterým se řadím i já sám. Mám od nich už druhé auto a vždy jsem byl spokojený.
13. 9. 2018 13:17
Áčka
Nedivím se, Áčka mají největší výběr vozů u nás. Mě osobně přijdou jako spolehlivý autobazar, nikdy jsem s nimi neměl sebemenší problém a se zakoupenými vozy také ne :-)
11. 9. 2018 19:38
auto
mají dobrý reklamy, slevy a hlavně bojují proti stáčení kilometrů, tak se nedivím, že mají největší prodej
Avatar - rokyta.p
7. 9. 2018 17:29
Re: Nechápu
"kde chtěli doúčtovat lékárničku a další drobnosti za nehorázný peníz" to říkám, klasika. A myslíš si, že člověk dělající tohle dá v přípavě vozu k prodeji na podvozek Lermforedy nebo tam nastraží Starline? Odpověz si sám. A tak je to se vším. Ono jak jednou mafie, pořád mafie. Mít Cebii (poslední dobu vnucující se s kravinama) taky pod palcem je taky zvláštní shoda náhod. Tyjo na mě někdo zkusit doúčtovat lékárničku za nehorázný peníz, tak se v půlce věty zvednu a jedu domů, klidně přes půl Evropy. Já tu čtenářům taky nenabízím to, co si vytáhnu z nosu s tím, že jsou to smaragdy z Austrálie. Ale každého věc.
7. 9. 2018 13:42
Re: Nechápu
Jak píšeš, záleží co bereš. Prodávají jak nové auta, tak předváděčky a ojetiny a hlavně mají poměrně širokou základnu skladovek.

Sám jsem byl u dvou koupí v cenách od 100-200k, tedy nejrizikovější skupina aut a všechno proběhlo v pořádku. Jen jsme se trochu chytli u smlouvy, kde chtěli doúčtovat lékárničku a další drobnosti za nehorázný peníz. Vedoucí však vše narovnal ku prospěchu obou stran a auta jsme si vezli domů.

Člověk musí vědět co konkrétně chce a vybírat s rozumem, ale to je u každé koupě, a nenechat se zlanařit na jiné "lepší" auto.