Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura RDX – luxusně sportovní SUV

Michal Fokt
Diskuze (2)
V Detroitu představí Honda crossover RD-X.

V Detroitu představí Honda crossover RD-X.

Již v roce 2001 Honda prostřednictvím své luxusní americké značky Acura představila velmi dynamicky vyhlížející studii menšího SUV a přestože nebylo pochyb o záměru podobný vůz vyrábět, příliš odvážný styling naznačoval, že takto novinka asi vypadat nebude. Po představení RD-X však dění kolem nového crossoveru utichlo a teprve v Detroitu 2005 se představí další vývojový stupeň. Koncept RD-X, který by zasloužil pořadové číslo II se však už zřejmě nebude od sériového modelu příliš lišit a soudě podle prvních uvolněných obrázků bude mít velmi sportovní vzhled.

Již od představení prvního konceptu RD-X se hovoří o tom, že by tahle luxusně-sportovní acura měla zajímat i Evropany, Hondě totiž schází alternativa konkurenčním luxusním SUV/crossover modelům Nissan Murano, Lexus RX a BMW X5. Právě tou by se měla stát v roce 2006 Acura RDX vybavená výsostnými znaky Hondy.

O použité technice novinky se lze zatím jen domnívat, nejmenším možným motorem však bude zřejmě vidlicový třílitrový šestiválec, pohon všech kol bude samozřejmostí, otázkou však je, zda půjde o revoluční SH-AWD z Legendu, nebo o klasiku Acury VTM-4, s určitostí však lze říci, že to nebude RT-4WD, který používají Hondy CR-V a HR-V.

Michal Fokt
Diskuze (2)