Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulietta II: Bude vypadat jako zmenšené stelvio?

Michal Fokt
Diskuze (11)
Alfa před pár dny ukázala podobu crossoveru Stelvio a mnozí už mají jasno o tom, jak bude vypadat příští milánský kompakt Giulietta.

Alfa Romeo představila svůj crossover Stelvio na Los Angeles Auto Show a v Kalifornii se tak potvrdilo to, co naznačovaly špionážní snímky i zákulisní informace, tedy že italské SUV je spíše klasický pětidveřák s trošku naducanějším pontonem, než klasický sportovně-užitkový model. Však se s ním automobilka také chystá na Severní smyčku Nürburgringu a nikoli na Dakar, silniční zaměření ze stelvia přímo čiší.

A když tu tedy máme de facto pětidveřák střední třídy, nelze se divit tomu, že už se objevily vize možné podoby druhé generace kompaktu Giulietta. Myšlenky se chopil známý Theophilus Chin a milé stelvio předělal na čistokrevný, o třídu menší hatchback. Úprav bylo provedeno jen minimum - došlo k odstranění vytažených plastových lemů blatníků a snížení pontonu karoserie a rázem tu máme "Jůlinku", po které by určitě sáhl každý příznivce italských vozů.

Co je podstatné, auto svými proporcemi připomíná jedničkové BMW a pokud můžeme věřit původním informacím, milánský kompakt by skutečně měl dostat platformu giulie a poté, co se v příští generaci BMW řady 1 změní v předokolku by mohlo jít o jediný kompaktní pětidveřový hatchback s pohonem zadních kol na trhu a spolu s malým cadillacem jednu ze dvou zadokolek v nižší střední třídě (kolem budoucnosti dvojkového kupé od BMW je ještě stále příliš mnoho informačního šumu). Ale už jsme si u FCA zvykli být obezřetní, takže úplnou jistotu budeme mít, teprve až bude vůz oficiálně představen.

Michal Fokt
Diskuze (11)
22. 11. 2016 04:53
Re: Jeden metr pro všechny
Proč se vždy najde trubka, která musí ten bobek (do nějž následně prstem vreje škodovácký znak) udělat před každými dveřmi?
22. 11. 2016 04:51
Cadillac nižší střední?!
To je který model, že jsem tak smělý? Jsem docela zvědav, kde ho MF vyhrabal...

Btw, dost otřesný render ;-)
Avatar - Hammunasakra
21. 11. 2016 21:57
Re: Především jsme si zvykli na nedůvěryhodnost informací ta
Já si nezvyk = furt mě to .ere :-)
21. 11. 2016 20:17
Re: Běžte s těma taliánskýma šuntama někam
"Někam" bys měl jít především ty, s takovými idiotskými názory! :-)
Avatar - Ja Prvni 123
21. 11. 2016 20:08
Především jsme si zvykli na nedůvěryhodnost informací tady,
K naší velké lítosti...

:-(