Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DBS GT Zagato: Ultraexkluzivní speciál se ukazuje na prvních skicách

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Britská automobilka poprvé ukázala nové DBS GT Zagato oslavující sté výročí karosárny Zagato. Movití zájemci se mají na co těšit!

Britská značka Aston Martin a karosárna Zagato jsou nerozlučná dvojka. A protože tato firma slaví sto let své existence, automobilka se rozhodla postavit exkluzivní a omezenou sérii automobilů, které už mají v hledáčku ti nejbohatší sběratelé na světě.

Řeč je o modelu DBS GT Zagato, rozsáhle přepracované verzi modelu DBS Superleggera. Na designu auta spolupracovaly týmy Zagato i Aston Martin a výsledek spolupráce poodhalují první skici, které byly oficiálně představeny světu. Jistě zajímavého automobilu vznikne pouhých 19 kusů!

Není to však jediná chystaná novinka v rámci oslav. Balíček zvaný Zagato Collection totiž doplní ještě jeden produkt. Aston Martin zároveň oživí model DB4 GT Zagato a společně s výše zmíněnou limitkou postaví také 19 exemplářů DB4 GT Zagato Continuation. Jak už asi tušíte, oba unikátní vozy se budou prodávat v páru.

Technika v útrobách DBS GT Zagato se od modelu Superleggera měnit nebude. Pohon tedy i v tomto případě obstará 5,2litrové dvanáctiválcové bi-turbo s výkonem 533 kW a 900 newtonmetry točivého momentu. Výkon poputuje na zadní kola přes osmistupňovou samočinnou převodovku ZF.

„Sto let Zagata žádalo něco speciálního a Zagato Collection je přesně něčím takovým. Jedno auto vzdává hold nadčasové ikoně, druhé píše novou kapitolu pro budoucí generace,“ uvedl s nadšením kreativní vedoucí automobilky Marek Reichman.

Už dříve prozradila značka Aston Martin cenu. Balíček dvou automobilů přijde na nemalých šest milionů liber, tedy nějakých 172 milionů korun. Auta sice milionáři koupí dohromady, ale dostanou je každé zvlášť. DB4 GT Zagato Continuation má dorazit ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, modernější exemplář až o rok později.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme