Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin V8 Vantage N400 a DB9 LM: Těšíme se do Frankfurtu

Aleš Jungmann
Diskuze (3)
Nejen horká novinka DBS bude ve Frankfurtu zajímat fotografy.

Největší pozornost bude na stánku automobilky Aston Martin přitahovat pochopitelně model DBS. Britové ale nehodlají zůstat jen u jedné novinky a tak se kromě DBS veřejnosti představí i dvě další novinky.

Tou první je vůz Aston Martin Vantage N400. Oproti klasickému Vantage má několik technických vylepšení, jinak barevně vyvedený interiér či nové barvy laku. Zvýšil se také výkon vidlicového osmiválce pod jeho kapotou, který nyní produkuje 298 kW ( 400 HP) a hodnota nejvyššího točivého momentu se zvedla na 420 Nm.

Nová je také kapota, leštěná mřížka chladiče či vnitřní ochranný rám. Do interiéru se nastěhovala satelitní navigace s Bluetooth technologií a vyhřívaná sedadla. Automobil by měl být schopen zajet slavný Nürburgring pod osm minut.

Druhou novinkou, která doprovodí model DBS na výstavní molo, bude vůz Aston Martin DB9 LM. Už z názvu vyplývá, že automobilka si tímto modelem hodlá připomenout pro ní úspěšné závody v Le Mans, kde automobil DBR9 vyhrál třídu vozů GT1.

DB9 LM dostane do vínku převodovku Touchtronic, jedinečný stříbrný lak (stříbrné budou i další doplňky na vozidle) a červené brzdové třmeny. Sportovní paket bude dodáván standardně, stejně jako odlišné barevné provedení interiéru.

Aleš Jungmann
Diskuze (3)
Avatar - Ruffi
10. 9. 2007 18:00
nadhera
Aston to vie.Je to neskutocne :yes: :yes: :yes:
10. 9. 2007 15:36
Paráda
Mít na to prachy, tak napíšu, že přesně na tohle sem čekal :-!
Tomu říkám anglická krása :yes: Snad se to dneska obejde bez vtipných příspěvků typu: Hnus, Multipla forever atd >:D