Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi S3 Cabriolet: 300 koní a stovka za 5,4 s

Michal Fokt
Diskuze (0)
Audi představuje v Ženevě sportovní model S3 v provedení Cabriolet. Do prodeje půjde letos v létě.

Model Audi A3 Cabriolet už má také svou vrcholnou verzi. Představuje se verze S3 Cabriolet, odlišující se od ostatních variant v duchu tradice těchto modelů nejen silnějším motorem a dalšími technickými úpravami, ale také vizuálně.

Pokud jde o srdce vozu, je připravena "klasika" v podobě turbodmychadlem přeplňovaného dvoulitru TFSI, vyladěného na 300 koní (221 kW) a 380 N.m. V kombinaci se šestistupňovým dvouspojkovým DSG S tronic a haldexovým quattrem zvládne zrychlení z klidu na stovku za pouhých 5,4 s, přičemž maximum je opět elektronicky omezeno na 250 km/h. Normovaná kombinovaná spotřeba činí 7,1 l na 100 km.

Na první pohled ho poznáte podle pozměněné masky chladiče s voštinovou mřížkou, agresivnějšího nárazníku, nástavců prahů a modifikovaného zadního nárazníku s difuzorem a dvěma páry koncovek výfuku. K identifikaci ale poslouží i 18" kola, křidélko na víku kufru nebo stříbrná zpětná zrcátka. Kabina je vybavena sportovním volantem se zploštělou spodní částí, kovovými pedály, sedadly s výraznějším profilováním, dekory z broušeného hliníku a pozměněným přístrojovým panelem.

Michal Fokt
Diskuze (0)