Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi S3 Sportback přijde příští rok

David Bureš
Diskuze (1)
Pětidveřový S3 Sportback doplní již představený třídveřový hatchback S3.

Audi chystá další variantu nové generace A3. Na trh v příštím roce dorazí pětidveřový S3 Sportback.

Automobil bude používat stejnou techniku jako třídveřové S3, které bylo světu představeno na pařížském autosalonu.

Pod kapotou tedy bude pracovat nový benzinový čtyřválec 2,0 TFSI, jenž poskytuje výkon 221 kW (300 k) při 5500 min-1 a točivý moment 380 Nm v rozmezí 1800-5500 min-1. Motor je možné vytočit až k hranici 6800 min-1.

Tento agregát má podle slov Audi s jeho předchůdcem společnou jedinou věc – zdvihový objem 1984 cm3. Vrtání činí 82,5 milimetrů, zdvih pak 92,8 milimetrů.

Nové S3 Sportback bude disponovat pohonem všech kol quattro, zajištěným mezinápravovou spojkou Haldex. Standardem bude šestistupňový manuál, dvouspojková převodovka S tronic bude za příplatek.

Třídveřové S3 s manuálem zrychlí z 0-100 km/h za 5,4 sekund, jeho maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. S omezovačem nejvyšší rychlosti můžeme počítat také u Sportbacku, ve sprintu na stovku bude pětidveřová varianta patrně o něco pomalejší.

Oproti výchozí A3 Sportback se pětidveřová S3 bude lišit sportovněji tvarovaným předním nárazníkem s výraznějšími chladicími otvory, maskou chladiče kombinující hliníkovou stříbrnou s matnou platinovou šedou, stříbrnými kryty vnějších zpětných zrcátek, zadním střešním spoilerem nebo přepracovaným zadním nárazníkem s difusorem a dvěma dvojicemi koncovek výfuku po stranách.

Třídveřová S3 se začne prodávat na počátku příštího roku. S3 Sportback na trh dorazí později.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - SneznyMuz
16. 11. 2012 06:33
Dojmy
Minulý týden jsem byl v Ingolstadtu podívat se do výroby Audi i muzea. Seděl jsem v nové A3 a musím říci, že se opravdu povedla! Viděl jsem tam i ve výrobě nový Sportback a umím si ho představit v garáži :-) Už se těším na první svezení! Pro mě jednoznačně nový 1,8 TSI :yes: