Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi & Valmet: A4 Coupé-Cabrio

Ladislav Čermák
Diskuze (9)
Na stánku ingolstadtské automobilky čeká překvapení - první čtyřmístný Coupé Cabriolet, blízký sériové výrobě! (doplněno o fotografie z autosalonu)

Renomovaný finský producent odhalených automobilů dostal na starost připravit populární verzi Coupé-Cabriolet i pro segment C, vůbec první předprodukční CC v koncernu VW. Za základ posloužil standardní kabriolet A4, který poskytl kompletní karoserii vč. čelního okna, interiéru a ochranného systému proti převrácení. Veškeré změny se tak odehrály mezi horní hranou předního skla a zadním okrajem víka zavazadlového prostoru. Nejviditelnějším rozdílem je prodloužené zadní boční okénko kvůli zlepšenému výhledu šikmo vzad.

Při zavřené střeše nové CC připomíná siluetu „obyčejného“ kabrioletu, prostorově úsporná třídílná kovová skládací střecha pak zabírá minimální objem i při zataženém stavu.

Vývoj tohoto pozoruhodného vozidla trval tři měsíce a pokud se vbrzku dostane do sériové výroby, získá významné prvenství – nikdo dosud nevyrábí čtyřmístný Coupé-Cabriolet!

Ladislav Čermák
Diskuze (9)