Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta se spalovacími motory bude možné registrovat i po roce 2035, Německo se dohodlo s EK

Diskuze (63)

Německo a Evropská komise (EK) urovnaly spor o konec vozů se spalovacími motory. Na twitteru to uvedl místopředseda Evropské komise Frans Timmermans. Německý ministr Volker Wissing na twitter napsal, že po roce 2035 bude dál možné nově registrovat vozy se spalovacími motory, pokud budou tankovat uhlíkově neutrální paliva. Premiér Petr Fiala (ODS) dohodu uvítal.

Podle německého ministra dopravy se dohodu podařilo uzavřít v pátek večer. Předcházela tomu výměna dopisů mezi Berlínem a Bruselem. Německé ministerstvo dopravy ve čtvrtek večer poslalo do Bruselu rozhodující kompromisní návrh a podle informovaných zdrojů ho Evropská komise z velké části přijala, píše deník Süddeutsche Zeitung (SZ). O tom, že je dohoda s EK o možnosti využívat syntetická paliva neboli e-paliva pro spalovací motory i po roce 2035 na cestě, hovořil ve čtvrtek německý kancléř Olaf Scholz.

Klimaticky neutrální e-paliva by podle SZ měla mít svou vlastní kategorii vozidel. Měla by tak být začleněna do nového evropského nařízení.

Video se připravuje ...

Wissing uvedl, že se Německo s EK dohodlo na konkrétních procedurálních krocích a konkrétním závazném harmonogramu. "Chceme, aby byl proces dokončen do podzimu 2024,“ zdůraznil. "Budeme nyní pracovat na tom, aby byly co nejdříve přijaty normy CO2 pro automobily,“ poznamenal Timmermans.

Berlín začátkem března znovu otevřel pravidla dohodnutá v říjnu za českého předsednictví, která měla po roce 2035 prakticky znemožnit prodej nových aut se spalovacími motory. Obsahovala sice výjimky pro využívání syntetických paliv, Německo však s jejich zněním nebylo spokojeno.

K jeho požadavkům se přidaly i další země jako Itálie, Polsko a také Česko. Spor Německa s Evropskou komisí o budoucnost spalovacích motorů po roce 2035 měl dopady nejen na Evropskou unii, ale také na německou politiku, kde se stal jedním z několika kontroverzních témat.

Syntetická paliva, označovaná často jako e-paliva, jsou vyráběná chemickou cestou bez použití ropy. Zatímco běžný benzin či diesel vzniká rafinací ropy, umělá paliva vznikají chemickou reakcí vodíku a oxidu uhličitého. Pokud je při výrobě využita energie z obnovitelných zdrojů včetně takzvaného zeleného vodíku, je palivo považováno za uhlíkově neutrální.

Podle analytika banky Trinity Bank Lukáše Kovandy je to příznivá zpráva pro českou ekonomiku. "Česko představuje světovou velmoc ve výrobě aut právě se spalovacími motory. Takže dnes dohodnuté opatření zmírní potenciální šok, který by české ekonomice mohl přinést až příliš ostrý řez v podobě nástupu elektromobility bez alternativy zachování možnosti výroby aut se spalovacími motory," myslí si analytik.

Český premiér Petr Fiala dohodu uvítal Za naplnění jednoho z výsledků českého předsednictví EU označil dohodu premiér Petr Fiala (ODS). Expremiér a předseda ANO Andrej Babiš naopak řekl, že takovým slibům nevěří a že je třeba "zelený fanatismus" revidovat. Uvedli to v reakcích pro ČTK.

"Vítám, že se v EU podařilo dosáhnout dohody ohledně závazných podmínek pro syntetická paliva do motorů osobních aut. Znamená to, že se nové spalovací motory budou moci prodávat i po roce 2035," napsal ČTK premiér prostřednictvím vládního mluvčího Václava Smolky.

Dohodu o možnosti registrovat nové vozy se spalovacími motory, pokud budou používat uhlíkově neutrální paliva, označil Fiala za důležitý úspěch, "protože se tím naplňuje jeden z výsledků našeho předsednictví v Radě EU". "Díky tomu získáme také lepší výchozí podmínky pro vyjednávání o navrhované normě Euro 7," dodal premiér.

Video se připravuje ...

Podobně se vyjádřil i ministr dopravy Martin Kupka (ODS), podle něhož se podařilo dosáhnout dohody na právní závaznosti výjimky pro syntetická či uhlíkově neutrální paliva. Celé téma bude podle ministra možné uzavřít pravděpodobně už v příštím týdnu a zaměřit se pak na změnu návrhu o emisní normě Euro 7, která by měla od roku 2025 mimo jiné omezit zplodiny oxidů dusíku a pevných částic vypouštěných do ovzduší. Česko ji požaduje změnit, aby neohrožovala občany v dostupnosti především malých aut.

Babiš telefonicky ČTK řekl, že slibům Evropské komise a jejího místopředsedy Franse Timmermanse nevěří. "V minulosti mluvili o biopalivech druhé a třetí generace, při nahrazení výroby elektřiny z uhlí o technologiích, které neexistují," uvedl Babiš. Syntetické palivo stojí aktuálně 235 korun za litr, podotkl. "Zelený fanatismus, který likviduje Evropu, průmysl a zemědělství, nedopadne dobře, bude tady plno nezaměstnaných," varoval expremiér. Doufá, že volby do Evropského parlamentu přístup EK změní a plán EU dosáhnout do roku 2050 klimatické neutrality bude rozumně revidován.

Exministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) naopak dohodu ocenil. "Je to dobrý krok, který částečně napravuje chyby českého předsednictví EU," napsal ČTK Brabec. Podobně jako Babiš ovšem poznamenal, že syntetická paliva jsou zatím v komerčním měřítku stále hudbou budoucnosti. "Vždyť jeden litr tohoto paliva dnes stojí kolem 230 korun," dodal exministr.

Svaz průmyslu a dopravy ČR uvítal, že automobilky by tak konečně měly brzy přesně vědět, jaké regulaci se budou muset přizpůsobit. Možnost využití syntetických paliv po roce 2035 svaz vnímá jako určitý doplněk vedle elektromobility či vodíku. "V současnosti ale platí, že pro automobilový průmysl je naléhavější problematika emisních norem Euro 7, jejíž první návrh je pro nás neakceptovatelný," připomněl ředitel sekce hospodářské politiky svazu Bohuslav Čížek další kontroverzní návrh Evropské komise, který má mimo jiné omezit emise vypouštěné do ovzduší, a to nejen z výfuků, ale také brzd a pneumatik. Návrh kritizují česká vláda i automobilky jako nereálný.

Diskuze (63)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
28. 3. 2023 10:44
Re: Takže shrnuto
nevšiml sem si že by z výrobků mizely nápisy Made in China nebo Made in P.R.C......ty jiný fabriky jinde reálně nestojí, pár továren v Malajsii to neachrání, zbytek sou hlavně fabriky na hadry a obuv ala Bangladéš, Vietnam, Indonésie....
Avatar - Barrichello
28. 3. 2023 10:41
Re: Takže shrnuto
Jenže bez těch fabrik v číně jsou ty americký a evropský firmy v loji protože žádný jiný nemaj nebo leda nějak v jiný asijský banánovce typu Malajsie, Indonésie atd :-)

Čína má tolik penez že nemá problém další firmy zkoupit.
27. 3. 2023 18:14
Re: Takže shrnuto
od roku 2024:) tedy možná:)
27. 3. 2023 18:14
Re: Takže shrnuto
https://www.trend.sk/…py-vyrobene-cine
od roku 2024:) slibem nezarmoutíš:)
Avatar - xxc
27. 3. 2023 16:17
Re: Jak to chodí v Bruselu...
cital, ale asi som zle reagoval, malo to byt k tomu autoforu :-) vynimocne som si precital, co tam pisu za bludy :-)

Inak k tomu idnes clanku, uz vcera bolo neskoro, sused stavia novy dom a celkom sa cudujem, ze mu nikto nepovedal, ze ma strechu orientovat na juh kvoli fotovoltike. Ludia si postavia kde co a potom chodia na namestia vyplakavat kvoli chudobe a vysokej cene plynu. Takze asi preto ta regulacia.