Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO 7 - 06/05

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Alfu Romeo Brera provázely mnohé spekulace. Teď už je jasné, že se tenhle model objeví nejen na ženevském autosalonu, ale i na silnicích. A s velkým předstihem pochopitelně i v AUTO7.

OBSAH 06/05

PŘÍMO NA VĚC…

PREMIÉRA 6

Alfu Romeo Brera provázely mnohé spekulace. Teď už je jasné, že se tenhle model objeví nejen na ženevském autosalonu, ale i na silnicích. A s velkým předstihem pochopitelně i v AUTO7.

NOVINKY 8

I to nejmenší subaru musí mít pohon všech kol. Tak zní zákon japonské automobilky, která chystá svůj nejmenší model R1 připomínající třídveřové vajíčko. Označení OPC u Opelu Astra je neklamným znamením toho, že se pod kapotou ukrývá přeplňovaný dvoulitr o výkonu 240 koní.

TAJNÉ PROJEKTY 14

Čím vyrazit na karneval do Ria? Nejlépe v carnivalu od Kia. Sedmimístné MPV se sice ještě trochu stydí, a tak jsme ho zastihli zahalené, ale podařilo se nám vyfotografovat odhalený interiér, jehož se facelift také dotkl. Předběhneme i světovou premiéru nového pola v Ženevě.

JÍZDA 16

Přísloví „objem ničím nenahradíš“ jsme si připomněli během jízdy dvěma modely značky, která je tímto výrokem proslulá. My jsme měli tu čest se zbrusu novými šestiválci Mercedes-Benz C 350 a C 320 CDI.

SROVNÁVACÍ TEST 18

David a Goliáš na čtyřech kolech. Tak by se dal prozaicky nazvat pomyslný souboj jedné z nej-menších a naopak z největších „čtyřkolek“ na našich silnicích (a především mimo ně). Jak dopadlo srovnání jablek (Fiat Panda 4x4) a hrušek (Range Rover)?

TEST      21

Toyota Corolla Combi s maloobjemovým turbodieselem 1,4 l na nás zapůsobila především svým vyváženým charakterem, pohodlím a vzhledem k zimnímu období potěšilo i přídavné topení.

TEST      26

V zimě oceníte pohon všech čtyř kol, a proto jsme otestovali systém 4Motion v golfu s dvoulitrovým turbodieselem. Tato kombinace se zdá být ideální nejen na sněhu.

… A VŠE KOLEM

PENÍZE 22

Vyplatí se i po vstupu Česka do EU kupovat automobil v zahraničí? A co všechno vás čeká, pokud se rozhodnete dovézt si auto z ciziny? Máme pro vás „malý“ návod jak na to.

TUNiNG24

Každá dutina v autě navíc je i starostí navíc. Výjimečně to neplatí o litých kolech BBS pro Golf GTI.

CO JE TO?       27

Čárové kódy na vozovce a v autě čtečka. Taková je podle francouzského koncernu PSA budoucnost bezpečného provozu na silnicích.

BAZAR 28

Chcete-li čistokrevného „teréňáka" z druhé ruky, zkuste třeba Opel Fronteru. Poradíme vám, na co si dát při koupi pozor a jaká motorizace nabízí za málo peněz hodně muziky (výkonu).

PRODEJNÍ AKCE 29

Když se dva perou, třetí se směje. Cenová válka importérů vrcholí, a tak my, zákazníci, z toho můžeme mít užitek.

LAHUDKA 34

Máte brouka v hlavě? New Beetle Ragster ho vyžene, přesněji řečeno vyfoukne. Volkswagen představil v Detroitu studii sportovního otevřeného vozu na bázi nového brouka.

SERIÁL 36

Zkratka CNG u víčka nádrže neznačí nic jiného než pohon na zemní plyn. Více se dozvíte v dalším dílu našeho seriálu o alternativních palivech.

PATINA 38

Jako kometa zazářily na sportovním motoristickém nebi závodní automobily skupiny B, u nichž konstruktéři hnali výkony až do nesmyslných výšin. To se jim také stalo osudným.

PŘEHLED 42

Sedím, sedíš, sedíme. V autě to ostatně ani jinak nejde, rozhodně ale lze sedět bezpečněji. Na šesti stranách vám přinášíme kompletní přehled sedadel spolu s testy jejich bezpečnosti. O překvapení (i nepříjemná) nebude nouze.




Odkazy:

www.auto7.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)