Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 41/2005

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Honda (nejen) do města, to je City. Japonská automobilka vyzvala na souboj konkurenční malé vozy a doufá, že model vyráběný v Turecku osloví východoevropské trhy.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Honda (nejen) do města, to je City. Japonská automobilka vyzvala na souboj konkurenční malé vozy a doufá, že model vyráběný v Turecku osloví východoevropské trhy.

NOVINKY      8

Tokijský autosalon slibuje mnoho lahůdek, a tak si dáme do nosu Pivo a jako nášup další tři modely od Nissanu. Kromě japonských značek se do země vycházejícího slunce vydají i Američané s miniaturním chryslerem.

tajné projekty      14

Je vaším tajným snem Dacia Logan, ale neuspokojuje vás sedan? Nabízíme vám představu dalších karosářských verzí od kombíku po pick-up. Vězte také, že nová generace Hyundai Santa Fe bude mít ostřejší rysy.

Jízda      16

Na vlastní kůži jsme na Sardinii vyzkoušeli tvrzení Renaultu o novém cliu. Opravdu dostanete za 279 900 korun malé auto přesahující mnohými parametry do vyšší třídy?

test      18

Velké auto – silný turbodiesel. Tato kombinace Toyotě chyběla, ale modelem Avensis 2.2 D-4D to napravila. Navíc si vysloužila titul nejčistší nafťák na světě.

test      19

Auto pro volný čas milionářů. Tak by se dal definovat Range Rover Sport s přeplňovaným osmiválcem 4,2 litru. V terénu i na silnici hledá jen těžko přemožitele.

TEST      20

Facelift SUV Forester od specialisty na čtyřkolky se dotkl nejen vnějších rysů, ale něco navíc najdete i pod kapotou. Forester je také první subaru s xenony.

TEST      22

Hledat na úspěšném automobilu mouchy, zvláště po jeho omlazení, lze jen stěží. A tak Mazda 6 vyšla z našeho testu s hlavou (nejen válců) hrdě vztyčenou.

TEST      44

Leze, leze po železe. Co to je? Přece posuvné dveře Peugeotu 1007. Zjistili jsme, jak jezdí nejen dveře, ale především samotný vůz.

... a vše kolem

tuning      24

Český MAXI tuning překročil hranice ČR. Škoda Octavia z č. 4 se dostala na titulní stranu chorvatské mutace. Dnes si ji představíme v AUTO7.

STres      26

Světoznámá agentura Synovate si posvítila na chování řidičů v různých zemích v krizových situacích a vyhlásila největší choleriky a flegmatiky.

lahůdka      28

Karosárna Karmann si vzala do parády BMW X5 a předělala ho pěkně od podlahy (doslova). Studie Karmann/ZF SUC má sendvičovou podlahu a plátěnou střechu.

PENÍZE      30

Víte, ve které postkomunistické zemi roste prodej nových aut nejrychleji? Nechce se tomu věřit, ale v Rumunsku. Dacia se totiž stala doslova skokanem roku.

SPORT      32

Každá mince má dvě strany. Také WRC, v němž se střídavě radujeme z úspěchů neohrožených jezdců a truchlíme nad ztrátou životů nevinných navigátorů.

prodejní akce      35

Pohodové babí léto mezi prodejci nových vozů poněkud rozvířily nové akce Volva a Renaultu.

bazar      39

Co je malé, to je hezké. A když je to ještě starší, tak je to i levnější. Oblíbená Toyota Yaris osloví i v použitém stavu svou spolehlivostí a živým litrovým motorem.

co je to?      40

Výkon odpovídající zdvihovému objemu 2,5 litru a spotřeba jedna čtyřky? To je podle Volkswagenu nový motor 1.4 TSI. Firma ZF představila dvojspojkovou 7stupňovou převodovku a my vám předvedeme bluetooth handsfree ve zpětném zrcátku.

PATINA      42

Když se řekne: hodit kachnu bokem, nesouvisí to nijak s alkoholovými hříchy mládí, ale s nesmrtelným modelem Citroęn 2CV, který si vysloužil ptačí přezdívku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)