Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bahar žene vyhazov k soudu

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Causa Bahar zdaleka nekončí. Dnes již bývalý šéf Lotusu si své propuštění nenechal líbit a hlásí se o svá práva u soudu.

Dany Bahar plánuje podat žalobu na svého bývalého zaměstnavatele Group Lotus u britského Nejvyššího soudu v Londýně kvůli výpovědi. Podle něj byla protiprávní a pracovní poměr byl tedy ukončen nezákonně. Napsal to švýcarský deník Bilanz. Ten dále uvedl, že švýcarský občan a zároveň turecký rodák Bahar popírá nesprávné používání firemních prostředků.

Výrobce sportovních vozů z Hethelu v hrabství Norfolk tak má kromě finančních i další problémy. Bahar byl ze své pozice propuštěn začátkem června. Ač se k tomu nikdo oficiálně nevyjádřil, šlo údajně o zpronevěru. Bahar prý používal firemní peníze na rekonstrukci několika svých sídel.

Informaci o blíže neurčených finančních přešlapech přineslo několik evropských médií, ať už tištěných či elektronických. Bývalý „pan generální“ ji ale kromě již zmíněného krátkého, ale rezolutního popření domácímu periodiku odmítl podrobněji komentovat. Oficiální vyjádření na toto téma nevydala ani druhá strana, tedy DRB-Hicom, vlastník Protonu a potažmo Lotusu.

Legendárního výrobce z Ostrovů v současnosti vede jedenapadesátiletý Aslam Farikullah, absolvent univerzity v Bathu a pro změnu, ač tomu jeho jméno nijak nenapovídá, občan britský.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)