Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Baojun 310: Malý hatchback od GM v Evropě nekoupíte...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Koncern General Motors představil nový hatchback. Je vcelku pohledný, ale těšit se z něj budou paradoxně pouze Číňané.

Určitě budete souhlasit, že nabídka automobilů v Číně je poněkud specifická. Když nepočítám povětšinou podivnou škálu produktů domácích značek, ti renomovanější výrobci sice nabízí celou řadu modelů, které jsou k mání i v jiných částech světa, současně však ve spolupráci s čínskými partnery vyrábí i vozy, které by si člověk s čistě lokální produkcí snadno spletl. Mají nezřídka podivné proporce i nesourodé tvary nebo alespoň působí staře, až se vkrádá na mysl, že se to tak Číňanům opravdu líbí.

Jenže pak je otázkou, jestli tam vůbec má šanci Baojun 310. Jde o nový model koncernu General Motors, čerstvě vyvinutý ve spolupráci s BAIC a Wuling v rámci joint-venture SAIC-GM-Wuling (SGMW) a kdyby šlo o vůz, určený pro Evropu, asi by nikdo neřekl ani popel. Sice je možná ze zadobočního pohledu cítit jistá podobnost se staršími peugeoty, ale celkově vzato jde o auto, které by neurazilo ani v místních garážích. Bude se tedy líbit Číně?

Oficiálně vůz kombinuje "tradiční styling s mladistvým a moderním vzhledem" a jedná se o zástupce malých vozů. Mezi nimi má vynikat dlouhým rozvorem 2500 mm, jenž zajistí dostatek místa pro posádku, k dispozici ale bude jen skromný 200litrový kufr. V moderně působícím interiéru nechybí mimo jiné 8" LCD obrazovka s navigací, Bluetooth, tempomat, čtyři airbagy, elektrické střešní okno vyhřívaná zpětná zrcátka, couvací kamera, ABS s EBD a celkem 18 odkládacích prostorů. K pohonu je určena atmosférická benzinová dvanáctistovka s 60 kW a 116 N.m při 3600/min, která by měla mít spotřebu 5,3 l na 100 km.

Michal Fokt
Diskuze (3)
12. 9. 2016 17:34
Re: Pohledný...
Ma neproporcionalni svetla jako Fabie, ovsem ta je ma velike i na zadi.
12. 9. 2016 17:22
Re: Pohledný...
Přesně, je to evidentně šité podle čínského vkusu, ale rozhodně jsem viděl daleko ošklivější auta, toto je docela slušné. P.S.: líbí se mi úzká středová konzola pod přístrojovou deskou, která maximalizuje šířku prostoru pro nohy řidiče a spolejezdce. :-!
12. 9. 2016 17:00
Pohledný...
Asi mám jiný vkus, ale pohledný moc není. Číňanům se bude jistě líbit. ;-)