Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley dokončuje výrobu modelu Bacalar, další specialitka se ukáže brzy

Filip Melich
Diskuze (0)

Luxusní britská automobilka Bentley, potažmo její divize Mulliner dokončuje výrobu limitovaného modelu Bacalar a ukazuje ho v nových barvách. Další specialitka je v přípravě.

Automobilka Bentley se prostřednictvím své divize Mulliner vrátila ke stavbě zakázkových aut připravených dle nejdetailnějších přání zákazníků. Unikátní model Bacalar byl představen začátkem roku 2020 a jeho technickým základem je Continental GT s motorem W12. Jedná se o dvoumístné otevřené auto, jehož produkce je limitována na dvanáct kusů.

Osm z dvanácti kusů modelu Bacalar již bylo postaveno a doručeno zákazníkům. Zbývající čtyři vozy jsou ve finálních fázích výroby v dílně Mullineru v Crewe. Převážně ručně vyrobit každé auto přitom trvá přibližně šest měsíců. Zákazníci mají možnost ovlivnit nejen lak karoserie, ale také materiály použité vevnitř, jejich kombinace či vzory, stehování, barvy a podobně.

Video se připravuje ...

Mulliner se pochlubil téměř všemi již vyrobenými kousky na nových fotkách, které ukazují, že každý exemplář dostal svoji vlastní barvu karoserie – na dva stejné vozy tedy nenarazíte. Mimochodem, oranžový kousek v galerii se zúčastnil letošního ročníku Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Tam byl také předán majiteli, kterým není nikdo jiný než Adrian Hallmark, šéf Bentley.

Ještě připomeňme, že ručně vyráběný šestilitrový W12 v Bacalaru produkuje 485 kW (659 k) a 900 Nm. Motor spolupracuje s osmistupňovým dvouspojkovým automatem a jeho síla proudí ke všem čtyřem kolům. Cena každého exempláře má být kolem 1,5 milionu liber, což je v přepočtu téměř 44 milionů korun. Je možné, že hodně snaživí zákazníci dokážou či dokázali tuto cenu dostat o něco výše.

A co teď, když jsou všechny Bacalary téměř hotové? Mulliner samozřejmě pojede v nastaveném režimu dál. To znamená, že se můžeme začít těšit na další specialitku. Bentley zatím o autě neříká nic víc, než že ho brzy uvidíme. Budeme se tedy muset nechat překvapit.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme