Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost Mazdy 6 zvýší balíček i-Activsense

David Bureš
Diskuze (10)
Nová generace Mazdy 6 kombi se světu poprvé ukáže v Paříži, verze sedan byla k vidění už v Moskvě.

Nová generace Mazdy 6 nejenže využije kompletní balíček techniky Skyactiv, její výbava bude zahrnovat také balíček i-Activsense, jehož součástí je devět bezpečnostních systémů. Automobil se začne prodávat ještě během letošního roku.

Systémy balíčku i-Activsense řidiči pomohou se samotnou jízdou, s rozeznáním nebezpečné situace, popřípadě pomůžou vyhnout se nehodě, nebo zmírní její následky.

Součástí i-Activsense je adaptivní tempomat Mazda Radar Cruise Control (MRCC), Forward Obstruction Warning (FOW) upozorňující řidiče na blížící se překážku tak, aby před ní stihl zabrzdit, nebo se jí vyhnul.

Dále je tu Lane Departure Warning System (LDWS) varující před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu a Rear Vehicle Monitoring (RVM) hlídající vozidla v mrtvém úhlu.

High-Beam Control System (HBC) sleduje protijedoucí vozy a vozy jedoucí před Mazdou a automaticky přepíná tlumená a dálková světla. To zlepšuje viditelnost za tmy. Pod názvem Adaptive Front-lighting System (AFS) se skrývají natáčecí světlomety.

Smart Brake Support (SBS) je automatické brzdění v případě, že systém detekuje riziko nehody. Systém funguje při rychlosti vyšší než 15 km/h, jeho úkolem je snížit následky nehody. Smart City Brake Support (SCBS) je rovněž systém automatického brzdění, avšak fungující při rychlost 4 km/h až 30 km/h.

Posledním systémem je Distance Recognition Support System (DRSS) počítající vzdálenost od vozu jedoucího vpředu a na základě rychlosti ukazuje dobu, než Mazda tento automobil dojede.

Dlouhodobým cílem Mazdy je, aby její vozy nebouraly. S ohledem na to výrobce rozšiřuje svůj výzkum a vývoj bezpečnostních systémů. Modely značky nemají být jen bezpečné, řidičům mají nabízet také radost z jízdy.

David Bureš
Diskuze (10)
25. 9. 2012 21:57
Re: neviem ale mne sa nejako zvlast extra nepaci
trefne >:D ...proste koncern! >:-[]
25. 9. 2012 20:29
Re: neviem ale mne sa nejako zvlast extra nepaci
Co topor, redne ti ze mazda 6 zamiesa karty v strednej triede? A ze i40 este viacej klesne v predajoch? No hold, mazda 6 nieje ziadna optima alebo i40 , toto je auto so vsetkym vsade, vycibrena technika, kvalita, spolahlivost, nizka spotreba a to vsetko zabalene v nadhernom kabate. :yes:
25. 9. 2012 15:18
Re: Toľko techniky.
češi a slováci jsou šikovní, ti nabourají se vším a pojišťovny to vědí :-!
Avatar - roman.rs
25. 9. 2012 12:33
Re: neviem ale mne sa nejako zvlast extra nepaci
tak tos ho vystihl, topper1982 je opravdu už na Chocholuška :yes: >:D
Drtivý většině se auto líbí, a ten ho haní aníž by ho viděl nebo se svezl.
25. 9. 2012 10:11
Toľko techniky.
By ma zaujímalo, kde to bude umiestnené, ak v nárazníkoch, tak koľko bude stáť poistka pri akejkoľvek havárii to bude kopec peňazí. Alebo naopak, či na také auto bude nižšia poistka, veď také auto by ani nemalo nabúrať, ako píšu.