Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BioMotion Alux: Elektromobil z Mexika (+video)

Jan Mička
Diskuze (1)
Mexiko je v poslední době s automobily velmi produktivní. Současnou novinku má na svědomí firma BioMotion a světe div se, jedná se o elektromobil.

BioMotion Alux je výsledkem soutěže o nejlevnější a nejšetrnější automobil pro Latinskou Ameriku. Vítěz vzešel z více než stovky projektů, které do ní byly zapojeny.

Přísně aerodynamická karoserie má spojovat krásu kupé s praktičností pětidveřového hatchbacku. Designéři se při návrhu inspirovali útvary, které jsou v přírodě běžně k nalezení. Výsledkem je vcelku pohledný automobil s velkou prosklenou plochou, svalnatými blatníky a atraktivními paprskovými koly. Přestože vůz prozatím neexistuje v jediném hmotném prototypu, přiložené fotografie jsou velmi vypovídající.

Prozatím nepadlo slovo o technice, která by se v budoucnu mohla ukrývat pod kapotou. Vzhledem k současnému trendu však můžeme počítat s malým elektromotorem o výkonu kolem 50 kW a lithium-iontovými baterie s kapacitou pro ujetí okolo 100 kilometrů. Dost bychom se divili, kdyby řazení probíhalo prostřednictvím manuální převodovky. Zároveň také pochybujeme, že se kdy koncept dostane do výroby ...

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
27. 8. 2013 17:14
LITHIA JAK SRAČEK
Však jasný, vždyť to všichni vědí že ELEKTROMOBIL jako dopravní prostředek normálního občana je 1000x lepší než SMRADLAVEJ ROPÁCKEJ VEHYKL. Však LITHIA JAK SRAČEK 100x100km - viz. Salar de Uyuni BOLIVIA 20°10'23.05"J 67°38'39.53"Z na 5 miliard elektromobilů. Co tady fur řešíte za ropný voblbováky lidí, ELEKTROMOBIL JE STANDART hotovo ;-) kcc-hho.webnode.cz