Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 4 Gran Coupé: Trojka ve sportovnějším hávu přijíždí

Aleš Dragoun
Diskuze (49)
BMW vyčlenilo sportovnější modely střední třídy do nové série 4. Gran Coupé je však novinkou. Pochopitelně navazuje na stejné provedení větší řady 6.

Mnichovská automobilka novinku ještě neodhalila, jedná se o únik oficiálních fotek.

Gran Coupé série 4 tvarově vychází z trojkového sedanu, ale má sportovnější nárazníky a nižší, dynamičtěji tvarovanou střechu. Za předními blatníky najdeme taktéž větrací otvory. Výška poklesla o 7 mm. Rozdílů ale překvapivě není zas tolik jako mezi sedanem pětkové řady a šestkovým Gran Coupé o třídu výše. Jasným rozpoznávacím prvkem se stanou i bezrámová okna dveří. Rozvor zůstal na hodnotě 2810 mm, která je společná pro všechny karosářské varianty sérií 3 a 4 vyjma GT.

Pod kapotu se určitě dostane turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2,0 l s výkonem 180 kW a točivým momentem 350 N.m. Nebude chybět ani větší třílitrový šestiválec s 225 kW a 400 N.m. Předpokládáme i přítomnost stávajících dieselů, konkrétně hlavně čtyřválcového dvoulitru (135 kW/380 N.m) a za příplatek pohonu všech kol xDrive. V kupé je k mání s oběma benzinovými motorizacemi, tedy ve verzích 428xi a 435xi. Kabriolety jej zcela postrádají. Gran Coupé má být asi o 100 kg těžší než trojkové sedany, karoserie si vyžádala masivnější výztuhy.

BMW 4 Gran Coupé se svébytným firemním kódem F35 si odbude svou výstavní premiéru na začátku března v Ženevě na 84. ročníku tamního autosalonu. Prvních skutečně oficiálních informací se nejspíše dočkáme již brzy. Předpokládáme, že to bude trvat jen pár hodin. Mnichovští představují nové modely tradičně o víkendech. Jasné je i cenové navýšení o zhruba 6 tisíc eur, tedy 165 tisíc korun.

Aleš Dragoun
Diskuze (49)
Avatar - lexi
2. 2. 2014 15:50
Re: 4-G-C
To máš tedy pravdu. Ten blatník bych nechal asi tak, ale prosím páska se dá vždy sundat. Hlavně nesmí jít o krepovku!! Tihle nebude mít konkurenci ani u MB a AUDi. Pokud vím u Audi minulý rok proběhla čistka ve vývojovém oddělení a asi vedení vědělo proč....
1. 2. 2014 23:02
Re: Krása
Zapomněl jsi na kabriolety. A kupé řady 2 je. Prozatím je to jediný model řady.
1. 2. 2014 22:54
Re: stojí za to
Tady základní provedení není. Pokud se nepletu, vzadu je Luxury, uprostřed M paket a vpředu Modern.
Avatar - PERNO
1. 2. 2014 21:26
Re: Trošku zklamání
vyberal som z tej "de" trojky a vybral som A6 :-) uplna spokojnost
Avatar - lexi
1. 2. 2014 21:14
Re: Zpátky o několik desetiletí... ihned!
Myslím, že je to otázka vkusu každého klienta , taky otázka firemní strategie. Audi mají posledních deset let krásný design. Sám mám tři audinky. Design Audi mne dostal a neustále mne detaily karoserie a interieru fascinují. Přesto mne dokáže zaujmout i design jiných značek. Bylo by divné kdyby BMW dělalo kopie Audi. Jejich design prošel vývojem a i mi se líbí bavoráky z 80.let, je to prosté klasika spolu s Mercedesem. Nové bavoráky mají presto něco do sebe. Jednoho jsem si teď pořídil a bylo to rozhodnuti emotivní, prostě se mi líbil.