Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Alpina chystá modely B4 a B6 Gran Coupé

David Bureš
Diskuze (0)
Značka vyrábějící speciální BMW pracuje na dvou kupé – s jedním a dvěma páry dveří.

BMW Alpina pracuje na dvou nových modelech, které jako již tradičně budou vycházet z vozů značky BMW. Nové modely se budou jmenovat B4 a B6 Gran Coupé, odvozeny budou od řady 4 Coupé, respektive od řady 6 Gran Coupé.

Modelem B4 BiTurbo postaví Alpina vlastní verzi chystaného BMW M4. Automobil bude po vzoru již prodávaného B3 BiTurbo poháněn řadovým šestiválcem s dvěma turbodmychadly o výkonu 301 kW a točivém momentu 600 N.m, který spolupracuje s osmistupňovým automatem. Za příplatek je pro kombi a sedan dodáván pohon všech kol, který by mohl být nabídnut i pro kupé.

To chystané kupé M4 (a sedan M3) má použít nový šestiválec se třemi turbodmychadly o výkonu blízkém hodnotě 331 kW. Poháněná mají být zadní kola, a to prostřednictvím manuálu nebo dvouspojkové převodovky.

B6 Gran Coupé se zase přiblíží M6 Gran Coupé. O pohon se v tomto případě postará 4,4litrová V8 twin-turbo z kupé B6 BiTurbo. Motor spolupracující s osmistupňovým automatem nabídne výkon 397 kW a točivý moment 730 N.m.

Automobil tak bude o něco slabší než mnichovská M6 Gran Coupé. Ta používá 4,4litrový osmiválec jako B6 BiTurbo, avšak o výkonu 412 kW.

Vzhled čtyřdveřového kupé od Alpiny upraví jiné nárazníky nebo přítlačný spoiler na zádi. Jak B6 Gran Coupé, tak B4 BiTurbo budou spíše dálniční speciály než auta pro závodní okruh a radost z jízdy. To už je ale u Alpiny zvykem.

Jako první na trh dorazí B6 Gran Coupé, které bude oficiálně představeno na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. B4 BiTurbo bude debutovat až na jaře příštího roku v Ženevě.

David Bureš
Diskuze (0)