Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M8 má být nejrychlejším BMW na Nürburgringu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Vrcholné provedení řady 8 má být podle šéfa divize M tím nejrychlejším zástupcem značky BMW na slavném závodním okruhu Nürburgring.

BMW M8 bylo oficiálně odhaleno začátkem června letošního roku a to rovnou ve dvou výkonových variantách. Základní M8 má 441 kW a model M8 Competition dokonce 460 kW.

Dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,4 l má velkému kupé spolu s osmistupňovou automatickou převodovkou M Steptronic a pohonem všech kol xDrive zajistit nadprůměrné dynamické schopnosti.

BMW ostatně uvádí, že akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne kupé M8 za 3,3 s a provedení M8 Competition dokonce za 3,2 s. V rozhovoru pro magazín Which Car se Markus Flasch, předseda představenstva divize BMW M GmbH, i s ohledem na tyto jízdní výkony zmínil, že BMW M8 má být nejrychlejším BMW na Nürburgringu.

Čas velkého kupé na jedno kolo na slavném závodním okruhu Markus Flasch samozřejmě neuvedl, ale pokud má být model M8 skutečně nejrychlejším BMW, pak musí překonat čas 7 minut a 28 sekund, který zde v roce 2015 stanovil model M4 GTS.

Pro zajištění pozice nejrychlejšího BMW má model M8 podle slov šéfa divize M všechny předpoklady a všichni testovací jezdci oceňují jeho jízdní vlastnosti. Za nimi mají stát výrazné změny provedené v oblasti podvozku oproti výchozímu modelu řady 8. Charakter vozu má být i díky tužšímu nastavení výrazně odlišný a BMW M8 má být skutečnou konkurencí pro Porsche 911 Turbo.

Zdroj: Which Car

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

13. 6. 2019 18:20
Re: Konkurence pro 911?
Kde to mam podpisat?
13. 6. 2019 17:56
Konkurence pro 911?
Skoro pětimetrový, dvoutunový parník že má být konkurencí pro 911? No nevím, myslím, že jsou to poněkud jiné světy.