Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé se předvedlo na Villa d’Este (2x video)

David Bureš
Diskuze (40)
Jméno Pininfarina je spojeno hlavně s italskou automobilkou Ferrari, tentokrát však studio spojilo své síly s německým BMW. Výsledkem spolupráce je koncept Gran Lusso Coupé.

Koncept BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé vznikl pro letošní ročník výstavy unikátních aut Concorso d’Eleganza Villa d’Este na břehu jezera Como. Auto naznačuje, jak by mohlo vypadat kupé odvozené od řady 7, BMW však o jeho možné výrobě mlčí.

Za tvorbou automobilu byla podle Fabia Filippiniho, šéfdesignéra Pininfariny a jednoho z tvůrců jeho křivek, snaha BMW o to zjistit, co slavné designérské středisko dokáže vytvořit z typického designu aut mnichovské značky, založeného na heslu neposkvrněná elegance.

Filippini tvrdí, že mnichovská automobilka dala Pininfarině maximální volnost při navrhování tohoto automobilu. Vývoj auta vedlo italské studio, BMW pouze kontrolovalo, zda se Pinfarina příliš nevzdálil od filozofie této mnichovské značky.

Šéfdesignér BMW Karim Habib si všiml, že obě společnosti mají na mnoho témat stejný názor, zároveň se však mohou vzájemně doplňovat. „Byl to opravdu skvělý a zábavný projekt, protože to nebylo něco, co jsme museli udělat,“ říká Habib.

O samotném kupé s vysokými boky a nezvykle úzkými světlomety Habib tvrdí, že se mu líbí především jeho proporce. Tím odkazuje na dlouhou kapotu s krátkým předním převisem a postoj konceptu.

David Bureš
Diskuze (40)
3. 6. 2013 03:49
Re: VARIACE NA GARÁŽOVÉ TÉMA
Pininfarina VIVAT a mám to štěstí, že jeden jeho kousek mi říká pane. Každá jízda je zážitek.
Avatar - PeterLuk
31. 5. 2013 21:22
Re: Bravo Pininfarina!
Áno, Aston je legenda, ale mne sa tento Bavorák/Talian páči. A vidím v ňom aj čosi z Astona... :-!
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2013 14:25
Re: Brilantní žralok
Tak a teď jste mi to ZKAZIL (to "doufání" ;-)
Avatar - flyboyeda
30. 5. 2013 11:31
Re: Bravo Pininfarina!
Nesouhlasím, BMW může mít na Aston Martin pouze suchými čísly. Aston Martin je ale legenda,je krásné,má charizma a pověst jakou mít tohle BMW nikdy nebude,tuhle ohavnost může Asonem Martinem srovnávat jenom Magor
30. 5. 2013 11:25
Re: Bravo Pininfarina!
Souhlasím :-) ;-)