Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW rozšíří výrobu v americkém Spartanburgu, bude tam stavět X7?

David Bureš
Diskuze (0)
Mnichovská automobilka chce rozšířit svoji nabídku SUV. Po nedávno odhalené X4 jsou zvažovány také modely X2 a X7.

O výrobě velkého luxusního SUV BMW X7 se spekuluje již delší dobu. Tyto spekulace nabyly na intenzitě společně s chystaným oznámením spojeným s americkou továrnou Spartanburg. Ta bude podle dostupných zpráv rozšířena.

Zvýšení výrobní kapacity má souviset se zahájením výroby nového modelu této továrny na zaměřené na SUV. Dnes se zde vyrábějí modely X3, X5 a X6. Letos zde začne produkce X4, sportovněji laděného SUV na bázi X3.

Nově vyráběným vozem bude podle zpráv německého ekonomického deníku Handelsblatt a amerického Wall Street Journal velké SUV X7. Tento automobil má stát na vrcholu nabídky mnichovských SUV, jeho základem bude platforma nové generace řady 7.

BMW X7 má být výrazně delší a širší než dnešní X5, uvnitř má být dostatek prostoru pro tři řady sedadel. Díky použití karbonových vláken a hliníku nemá být hmotnost auta neúměrně vysoká.

Technika X7 by mohla být základem i pro další SUV – zvažovaný model od Rolls-Roycu. Britský výrobce luxusních vozů zvažuje vstup do segmentu SUV, čímž by následoval konkurenční Bentley.

Důležité oznámení spojené se závodem Spartanburg bude zveřejněno 28. března. Podle dostupných zpráv se bude týkat chystaných investic souvisejících s růstem výroby v této továrně.

Její roční výrobní kapacita má vzrůst z dnešních 300.000 aut na 400.000 aut. Zvýšení výroby bude znamenat také nábor nových zaměstnanců, kterých může být několik set. Dnes v této jihokarolínské továrně pracuje na 7.000 lidí.

Rozšíření výroby souvisí s budoucími plány mnichovské značky. BMW si chce i v budoucnu udržet svoji pozici největší prémiové automobilky, prodávat chce přes dva miliony aut ročně. Během loňského roku BMW předalo zákazníkům 1,655 milionu vozů.

David Bureš
Diskuze (0)