Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW v Ženevě: Koncept Vision ConnectedDrive a další novinky

Diskuze (0)
BMW na ženevský autosalon přiveze novou studii auta budoucnosti. Zároveň chystá několik dalších novinek, především v oblasti snižování spotřeby.

Studie roadsteru BMW Vision ConnectedDrive ukáže další možnosti vývoje designu mnichovské automobilky. Jak ale napovídá název, cílem tohoto konceptu je také prezentovat budoucnost propojení auta s komunikačními technologiemi. Vision ConnectedDrive je navrženo jako součást mobilní sítě, má také ukázat nové pojetí infotainmentu zaměřeného individuálně na řidiče a spolujezdce.

Další novinkou je elektromobil BMW ActiveE, známý již z loňského roku, avšak se statusem světové premiéry. Letos bude ActiveE prezentovám v podobě připravené pro sériovou výrobu. S elektromotorem, který má parametry 125 kW a 250 Nm, a plně nabitými lithium-iontovými bateriemi ujede 160 km.

Zážehové motory ve spektru 150–200 kW v budoucnu u BMW nahradí přeplňované čtyřválce. Prvním takovým modelem je X1 xDrive28i, motor s označením 2,0 TwinPower Turbo (180 kW, 350 Nm). Je přeplňován turbodmychadlem twin-scroll, má přímé vstřikování High Precision Injection a plně variabilní ovládání ventilů Valvetronic. Nový motor spojený s osmistupňovou automatickou převodovkou sníží kombinovanou spotřebu o 1,5 l/100 km.

Nové BMW 320d EfficientDynamics Touring Edition zpřístupní nejúspornější techniku řady 3 také zájemcům o karoserii kombi. Dvoulitrový turbodiesel má výkon snížený ze 135 na 120 kW, má Auto Start-Stop, alternátor s rekuperací brzdné energie, aktivní aerodynamiku, elektrický posilovač řízení, optimalizovaná kola a pneumatiky a další úsporná opatření. Výsledná kombinovaná spotřeba je 4,3 l/100 km, o dva decilitry vyšší než u sedanu 320d EfficientDynamics Edition. V řadě 3 Touring se jedná o nejnižší hodnotu.

Ženevský autosalon také ukáže některé z nových produktů programů BMW M GmbH, BMW Accessories a BMW Performance. Mezi ně patří BMW Performance Power Kit pro 120d, 320d a 520d nebo tlumiče výfuku BMW Performance sport pro čtyřválcové turbodiesely v řadách 1 a 3 a pro modely X5 a X6 xDrive35i. Ukáže se také úprava BMW 1 Coupé Sport Stripes.

Diskuze (0)