Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus 800 Adventure XLP Superblack je brutální pick-up s výkonem 800 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Brabus představuje další provedení pick-upu Adventure XLP, který vychází z Mercedesu-AMG G 63.

Zatím poslední vyrobený exemplář nese přídomek Superblack, poměrně jasně naznačující, že důležitou roli u tohoto vozu hraje černá barva. A je to tak, černá dominuje exteriéru i kabině.

Jak je u firmy Brabus obvyklé, nechybí výrazný bodykit a nějaké ty sportovní doplňky. Protože však auto má ambice zdolávat i náročnější terén, dostalo se také na offroadové prvky - všimnout si můžeme například světelné rampy na střeše nebo navijáku.

Brabus 800 Adventure XLP technicky vychází z Mercedesu-AMG G 63, je ovšem delší (o téměř 70 centimetrů, na délku měří 5,31 metru) a především má záď s korbou. Novinku představují také hliníkové portálové nápravy a výraznější světlá výška. Ta dosahuje 49 centimetrů.

Vůz stojí na 22palcových kolech, pochopitelně černých, obutých do terénních pneumatik.

O pohon se stará dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu rovné čtyři litry. Brabus si s ním ovšem trochu pohrál, takže v netradičním pick-upu dává maximální výkon 588 kW (800 koní) a nejvyšší točivý moment 1.000 N.m. Tahle síla stačí, aby takřka tři tuny vážící kolos dokázal zrychlit z klidu na stovku za 4,8 sekundy a rozjel se až na 210 km/h.

Uvnitř zákazník dostane spoustu kůže, uhlíková vlákna a loga s číslem 77, která mají připomínat rok založení společnosti Brabus - 1977. Cenu, na níž opulentní Brabus 800 Adventure XLP Superblack přijde, bohužel neznáme. Nízká rozhodně nebude.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme