Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus poladil Mercedes-Maybach GLS. Opulentní SUV nabízí 800 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý německý úpravce Brabus představuje další upravený Mercedes. Tentokrát se pustil do velkého SUV GLS v nejluxusnějším provedení Maybach.

Zřejmě nejdůležitější změnou je nové "naladění" motoru. Dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec dostal nová turba a modul PowerXtra. Výsledkem je maximální výkon 588 kW (800 koní) a nejvyšší točivý moment 950 N.m.

Ve srovnání s výchozím Maybachem GLS 600 jde o nárůst o působivých 179 kW a 220 N.m. Velký Brabus zvládne akcelerovat z klidu na stovku za 4,5 sekundy a rozjede se až na 300 km/h.

Video se připravuje ...

Úpravce dále dodal výfukovou soustavu z nerezové oceli s matně černými koncovkami, 24palcová kovaná kola a modifikoval také vzduchové odpružení. O 25 milimetrů se snížila světlá výška.

Co se vzhledu a provedení kabiny týče, Brabus samozřejmě zákazníkům dokáže splnit snad jakákoli přání. Novinku však prezentuje v tradičním černém laku a s řadou tmavých doplňků karoserie, vyrobených z uhlíkových vláken.

Video se připravuje ...

Uvnitř pak Brabus zaujme výraznou hnědou až oranžovou kůží, s níž kontrastují karbonové detaily. Úpravce také dodal vlastní středovou konzoli se dvěma výklopnými stolky. Cenu vozu bohužel firma nezveřejnila.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme