Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus představuje svůj druhý motocykl, upraveného KTM vznikne 290 kusů

Ondřej Mára
Diskuze (0)

První motocykl z dílny Brabus se vyprodal během dvou minut, německý úpravce tak zkouší úspěch s druhou sérií upravené KTM 1290 Super Duke R Evo.

Německá tuningová společnost Brabus je známá především svými často poměrně divokými úpravami automobilů, v minulém roce však poprvé představila i upravený motocykl, který se setkal s obrovským zájmem. Celkem 154 kusů motocyklu Brabus 1300R, postaveného na základech KTM 1290 Super Duke R Evo, totiž zmizelo během pouhých dvou minut.

Druhý motocykl, Brabus 1300 R Edition 23, je postaven na stejném technickém základu. Opět jde o KTM 1290 Super Duke R Evo s motorem o výkonu 132 kW (180 k) při 8.000 otáčkách za minutu a s nejvyšším točivým momentem 140 Nm. Nová úprava však sází na minimalistický „stealth“ vzhled.

Video se připravuje ...

Motocykl dostal celou řadu nových karosářských dílů vyrobených z karbonu, mezi které patří například nová maska světlometu, nové boční kryty s přiznaným karbonem nebo pro Brabus charakteristické nasávací otvory s decentními pruhy.

V rámci úprav dostal motocykl také nové vyhřívané sedadlo s prošíváním Brabus, zakázkově vyrobené stupačky, černě lakovaný rám nebo dvojitý výfuk s logem Brabus. Motocykl je lakovaný v barvách Superblack nebo Stealth Gray a stojí na kovaných kolech Monoblock Z, lakovaných do černé barvy Platinum Black.

S motorem se nijak nepracovalo, ostatně už v základu dokáže vystřelit motocykl se suchou hmotností 194 kg z klidu na 100 km/h za 3,2 sekundy. Technologie odpružení a nastavení motocyklu WP APEX pak jezdci nabízí pět dostupných nastavení motocyklu (Comfort, Street, Sport, Track a Advanced), díky čemuž se stroj přizpůsobí různým jízdním situacím. V nabídce je však i režim Auto.

Video se připravuje ...

Nová úprava motocyklu bude opět vyrobena v limitované sérii, přičemž tentokrát půjde o 290 kusů. Polovina bude lakována černou barvou, druhá polovina šedou. Motocykl bude dostupný jen na vybraných trzích, přičemž základní cena v Německu startuje od 42.500 eur, což je cca 1 milion korun. S ohledem na rychlost, jakou zmizela první série motocyklů, pak možné zájemce jistě potěší, že prodej začne oficiálně až 16. února.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme