Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bratři z NDR nemohli vlastnit sporťák Porsche, postavili si ho sami. Pomohl i Ferdinand Porsche

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Dvojčata z NDR měla sen, chtěla vlastnit ikonické Porsche 356. Tehdejší politická situace jim nepřála, ale nevzdala se. Nakonec jim s projektem pomohl i Ferdinand Porsche.

Video se připravuje ...

Knut a Falk Reimannové byli dvojčaty narozenými v roce 1932, kteří v nelehké době po druhé světové válce měli jediný sen – vlastnit sportovní automobil Porsche 356. Zatímco originál tehdy debutoval na „šťastnější straně“, oni stejné možnosti neměli. Ale nevzdali se a vyrazili vstříc realizaci vlastního snu.

Oba byli studenty inženýrství v Drážďanech a museli pracovat s tím, co měli. Jako základ pro stavbu jejich vysněného vozu posloužilo malé vojenské vozítko Kübelwagen a ruční práce na tvarování karoserie mohla začít. Kdo by si myslel, že to byla největší záludnost, ten by se pletl. Ještě náročnějším úkolem bylo sehnání vhodného pohonu.

Se svou nemalou ambicí se během návštěvy ústředí Porsche v Zuffenhausenu svěřili samotnému Ferdinandu Porsche. Ten jim jen o několik dní později zaslal sadu použitých motorových komponent z modelu 356, aby je mohli využít při vlastní stavbě. Bratři je propašovali do své domoviny a použili na motor z Brouka.

Když bylo konečně hotovo, vyrazili oba na cestu po celé Evropě. S falešným technickým průkazem a jedním řidičským průkazem, který si navzájem propůjčovali. Příběh dvou talentovaných a statečných bratrů mapuje přiložené video, které určitě stojí za zhlédnutí.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - Zetti
22. 1. 2018 15:15
Re: Tomu se snad ani neda rikat replika
Presne, prestavba z KDF nebo brouka. :yes:
22. 1. 2018 13:56
Re: Tomu se snad ani neda rikat replika
Pravděpodně přestavba KDF. V té době bylo možné vidět různé věci. U nás v horní části Radlic jezdívala na podvozku KDF karoserie původní Felicie, v Motorletu vlastnil jeden zaměstnanec Willys MB přestavěný na obytný mikrobus a druhý měl Mercedes-Benz 170 V s karoserií Škody 1200. Toho jsem s tím vídal jezdil ještě začátkem sedmdesátých let.
Avatar - Zetti
22. 1. 2018 11:32
Tomu se snad ani neda rikat replika
Proste si postavili neco podobneho. Jsem si vzpomnel na prihodu z mladi, kdy chlapek vytahl ze stare Octavie kliku, vrazil ji zezadu do auta, otocil. Motor naskocil a on odjel. Zahada byla pozdeji objasnena. Prijde nekdo na to kde se vzal motor v octavii vzadu?