Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Chiron už si můžete postavit z Lega. Ale připravte si balík

Stanislav Kolman
Diskuze (14)
Bugatti Chiron od legendární stavebnice Lego si sice ve srovnání se skutečným vozem může dovolit každý, ani tak ale nejde o žádnou levnou záležitost.

V sídle společnosti Lego House v dánském Billundu byla dnes světu představena stavebnice sportovního vozu Bugatti Chiron. Na slavnostním odhalení nechyběl Nielsem B. Christiansen, generální ředitel Lega, ale ani lídr automobilky Stephan Winkelmann.

„Jsem novým modelem nadšený. Konstruktéři naší společnosti odvedli úžasnou práci, která zachycuje veškeré detaily ikonického designu. Z této stavebnice lze skutečně postavit vše, co si přejete. Nemohu se dočkat, až si jedno takové auto sám zhotovím,“ uvedl na premiéře Christiansen.

Video se připravuje ...

Pro svou konstrukční a technologickou odbornost označuje Winkelmann Bugatti i Lego za lídry ve svých oborech, tudíž novému projektu věří. „Jsem přesvědčený, že lidé budou tento výrobek milovat,“ dodal k nové stavebnici.

Malé Bugatti Chiron v měřítku 1:8 je 56 centimetrů dlouhé, 14 cm vysoké a 25 cm široké, celá stavebnice se skládá z 3599 kusů. Myslelo se i na drobnosti, takže součástí jsou i aerodynamické prvky karoserie s aktivním zadním spoilerem, pneumatiky či detaily v interiéru. Každý model je dodáván individuálně s jedinečným sériovým číslem, jež naleznete pod kapotou.

Domů vám tento ideální dárek pro malou ratolest přijde v exkluzivní krabici s brožurou a veškerými pokyny pro sestavení. A kolik za to všechno? Není to věru málo, i když vzhledem k propracovanosti díla se není čemu divit. Stavebnice stojí 350 amerických dolarů, což v přepočtu dělá nějakých 7.700 Kč.

Bugatti Chiron zakoupíte ve všech obchodech Lega a na oficiálním eshopu počínaje dnešním dnem, všude jinde bude stavebnice k dispozici od 1. srpna 2018.

Stanislav Kolman
Diskuze (14)
4. 6. 2018 08:13
bomba
Mě se teda moc líbí, jen škoda, že ta česká cena je 9 999,- A dolů rozhodně nepůjde... :-(
Avatar - robertPLUS
4. 6. 2018 00:39
Je to super..
...akurát skoda, že je to tak hnusne. Cena v poho..
Avatar - Pekelná Micinka
3. 6. 2018 17:18
Chironoid
Za mě trochu zklamání, že nevyrobili některé nové díly, aby motor mohl být funkčně a konstrukčně identický s předlohou. Také absence potisku loga výrobce v masce a na volantu, na dílcích, které běžně potišťují jsou u exkluzivního setu za tuto cenu dost na pováženou. Počkám, jestli bude za lepší cenu, takhle zatím ne.
Avatar - Emel
3. 6. 2018 13:16
Re: Ta podoba
Zase... kdo z Lega něco postavil, tak ví, jak je těžké modelovat složitější 3D tvary, které nejsou pravoúhlé. Za mě to zvládli dost dobře. Brouk je trošku snazší v tom, že má natolik specifický tvar, že i když se trošku odchýlíš, tak to furt vypadá jako brouk.
3. 6. 2018 06:43
Re: pro koho je to určené?
Preco prave "hrat"? Poskladas a das do vitriny - potom musi byt detinske mat aj modelovu zeleznicu, alebo lepit lietadielka, pripadne staviat si RC modely a podobne konicky. Lego je len nastroj, ktorym dokazes dosiahnut to iste. Mozes zobrat original stavebnicu a zmotorizovat niektore prvky, alebo ich dokazes dialkovo ovladat, ovladat cez PC/smartfon a mnoho dalsieho.
A ano, som jeden z tych, co by si to kupili avsak technic je u mna okrajova zalezitost. Aspon zatial.