Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Chiron „jen“ za 250.000 Kč

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Bugatti Chiron patří k nejvýkonnějším a nejdražším sériově vyráběným automobilům současnosti. Nejjednodušší cestou k jeho vlastnictvím může být věrný model, ale i ten může překvapit svou cenou.

Bugatti Chiron se samozřejmě již krátce od svého odhalení začátkem letošního roku stalo předmětem zájmu řady výrobců hraček a modelů. Díky tomu lze nyní vybírat z pestré palety kopií nejrůznějších velikostí i kvality.

Pro sběratele jsou již tradičně nejpřitažlivější měřítka 1:43 a 1:18, v nichž v současnosti vzniká největší množství modelů, z nichž ceny těch nejlepších se v případě těch menších pohybují v řádu tisíci korun, zatímco u těch větších se může bez problému jednat o desetitisíce.

Pokud ovšem hledáte ten nejlepší model na trhu, který se svým zpracováním i exkluzivitou vyrovná skutečné Bugatti Chiron, pak musíte zamířit k britské značce Amalgam Collection.

Ta má ve své nabídce věrnou repliku v měřítku 1:8, která vznikla ve spolupráci se značkou Bugatti a jeden její exemplář našel své místo i v jejím showroomu v Londýně.

V případě tohoto modelu se navíc zájemce nemusí omezovat pouze na jedno nebo dvě barevná provedení nabízena výrobcem. Amalgam Collection nabízí možnost dokončení karoserie i interiéru podle představ budoucího majitele s ohledem na kombinace nabízené automobilkou.

Exkluzivita ovšem něco stojí a model v měřítku 1:8 je s cenou 10.160 amerických dolarů (okolo 250.000 Kč) podobně nákladnou hračkou jako skutečná Bugatti Chiron.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - speedfred
13. 10. 2016 18:52
Re: Málo.......
"je to z papíru, z vosku, ze sádry nebo z uhňácanýho chleba" >:D >:D >:D :yes:
13. 10. 2016 17:45
Málo.......
....žalostně málo informací k modelu za čtvrt milionu. Cena, výrobce, měřítko, barvy a z obrázku víme, že má otvírací dveře.

Pro mě je to málo a chybí mi víc nebo alespoň ještě jedna, dvě zajímavosti. Hejbe volant kolama ? Je vidět motor ? Má to nafukovací gumy ? Svítí to ? Péruje to ? Jde otevřít kufr ? Navíjejí se pásy ? Dá se vysunout zadní spojler ? To by všechno mohlo přicházet v úvahu u +/- nejmíň půlmetrový věci.

Nic, nic, nic. A obrázky ? Interiér ok, 2x - 3x exteriér a zbytek k ničemu.

Ani zmínka jestli je to z papíru, z vosku, ze sádry nebo z uhňácanýho chleba. Když o modelu na autovým serveru, tak to, sakra, nějak zpestřete, jinak to nikoho nezaujme. Na tento článek není důvod být pyšný. Nejlepší jízda na webu. ;-\