Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti je připraveno na druhý model. Bude to výkonné SUV?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Značka Bugatti oznámila, že je připravena na uvedení druhého modelu, jenž by se nabízel vedle Chironu. Finální rozhodnutí teď závisí na koncernu VW.

Značka Bugatti aktuálně nabízí supersport Chiron, není však vyloučeno, že by v brzké budoucnosti „nepřihodila“ do placu jeden další model. Má k tomu dokonce slušné předpoklady. Šéf společnosti Stephan Winkelmann říká, že automobilka je připravena a má v plánu vůz s karoserií, která je pro Bugatti něčím zcela novým.

Samozřejmě se nejvíce spekuluje o výkonném SUV. Winkelmann svého času působil u Lamborghini a pod jeho taktovkou vzniklo superSUV Urus. A asi netřeba připomínat, jak velké oblibě se tomuto produktu italské značky dostává.

„Značka je připravena na druhý model, ale já nejsem ten, kdo o tom musí rozhodnout,“ nechal se slyšet Winkelmann v jednom z posledních rozhovorů. Jasně naznačil, že finální rozhodnutí teď závisí na koncernu Volkswagen.

Pokud by projekt dostal zelenou, sériové verze bychom se měli dočkat v roce 2022. „Jsme připraveni. Hodně jsme na tom autě pracovali. Chceme druhý model. Nechceme ale žádný tlak, zkrátka uvidíme,“ řekl dále Winkelmann. Dále prozradil, že novinka by se nestala vlajkovým modelem, zůstal by jím Chiron. Druhý model by tak byl zároveň levnější než současný hypersport.

„Pokud nahrazujete jeden model druhým, není to takový problém. Ale pokud chceme do portfolia přidat další, je celý schvalovací proces mnohonásobně náročnější,“ dodal Winkelmann a vysvětlil, proč si budeme muset na finální rozhodnutí ještě nějaký čas počkat.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme