Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac Escalade: Nová bezpečnostní opatření pro nejkradenější auto v USA

David Bureš
Diskuze (5)
Obří americké SUV se má díky úpravám zbavit nelichotivého titulu.

Cadillac Escalade už nebude tak snadné ukrást. Tvrdí to americká automobilka, která automobily modelového roku 2012 vybavila novými bezpečnostními prvky. Ty zároveň nemají nijak omezovat majitele těchto vozů.

První novinkou je modernizovaný imobilizér PASS Key 3+. Ten má odradit takové zloděje, kteří chtějí s kradeným vozidlem ujet. Robustnější zámek sloupku řízení takřka znemožní zlodějům manévrování s autem, když s ním chtějí najet na valník a s takto naloženým vozem ujet.

K dispozici bude dále nové čidlo náklonu, který spustí alarm, pokud se úhel auta bezdůvodně změnil. Čidlo je určeno pro ty případy, kdy zloději chtějí Escalade odtáhnout jiným vozem, nebo z něj chtějí ukrást kola. Krádežím kol a pneumatik má zamezit i dostupný nový zámkový systém kol.

Posledním novým prvkem bezpečnostní výbavy je příplatkový senzor otřesů. Ten spustí alarm v případě, že někdo rozbije okno auta, nebo se chce nějakým jiným způsobem dostat dovnitř.

V nabídce zůstává systém OnStar, který mimo jiné dokáže vůz vyhledat, pokud je ukraden, a dokonce jej na dálku zpomalit.

Cadillac ale zároveň řidičům doporučuje dodržovat základní bezpečnostní pravidla při používání vozu. Řidiči by neměli nechávat nic cenného v neuzamčených automobilech, nebo na viditelných místech interiéru. To samé platí i pro řidičský průkaz či pro potvrzení o pojištění auta.

Svůj automobil by pak neměli opouštět, pokud zůstal klíček v zapalování. Automobilka také doporučuje parkovat na dobře osvětlených místech, nebo v uzamčených garážích.

Z přehledu, který předloni zveřejnil americký institut Higway Loss Data Institute (HLDI), vyplynulo, že Escalade je v USA nejvíce kradeným autem ve stáří jednoho roku až tří let. Za ním následovaly pick-up Ford F-250 a luxusní vůz Infiniti G37.

Obří americké SUV se na konci loňského roku vrátilo na český trh. V nabídce jsou dva zážehové vidlicové osmiválce, ten menší, šestilitrový je kombinován hned se dvěma elektromotory. České ceny Escalade startují na částce 1.892.763,- Kč.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - Hotwire
8. 1. 2012 23:59
Re: Zvláštny vkus amerických zlodejov
mne si tymto pripomenul napis na spatnych zrkadlach ze objekty v zrkadle su blizsie nez sa v skutocnosti zdaju >:-[] :yes:
Avatar - jozephko
8. 1. 2012 23:31
Zvláštny vkus amerických zlodejov
Americkí zlodeji majú zvláštny vkus, ale je to dané asi obľubou tohto auta u amerických raperov a ďalších hviezdičiek.
Typicky americké je upozornenie, aby vodiči nenechávali kľúčik v zapaľovaní, keď odídu od svojho auta. Pripomína mi to - neumývajte domáce zvieratá v automatickej práčke alebo nesušte svoje dieťa v mikrovlnnej rúre. :-)
Avatar - Barrichello
8. 1. 2012 22:20
Re: Caddy
>:D :-)

Navíc GL není pro černé obyvatelstvo USA (75% zákazníků Esalade) tak lákavé :-)
8. 1. 2012 21:38
Re: Caddy
Jenze s desetinovou vybavou :-) A kvalita tohohle auta uz je taky hodne vysoka :-)
Avatar - Hotwire
8. 1. 2012 20:34
Caddy
nevidim dovod nekupit si radsej MB GL ktory zacina na podobnej cene (no akurat ze s dieselom)