Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac SRX míří do servisů, může mu upadnout kolo

David Bureš
Diskuze (2)
Americký výrobce Cadillac tvrdí, že žádnému z postižených automobilů zatím kolo neupadlo. Do servisů však bude muset zamířit skoro 19.000 exemplářů modelu SRX.

Automobilka Cadillac svolává do servisů svůj crossover SRX. Automobilu se může uvolnit kolová matice, což by mohlo vést k tomu, že autu upadne kolo.

Prohlášení na stránkách Americké agentury pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) tvrdí, že pokud se kolová matice uvolní, může spadnout, nebo zničit šrouby kol. V takovém případě by mohlo kolo automobilu upadnout, čímž by se výrazně zvýšilo riziko dopravní nehody.

Do servisů musí zamířit exempláře vyrobené mezi 31. lednem loňského roku a 18. března letošního roku, které jsou vybaveny osmnáctipalcovými koly.

Jenom ve Spojených státech se svolávací akce týká 18.871 exemplářů SRX. Během loňského roku se v USA prodalo 57.485 kusů tohoto auta, z čehož vyplývá, že svolávací akce není nijak masová.

V servisu bude problém u postižených vozů vyřešen tak, že budou matice sejmuty a opětovně nandány po otočení pneumatik. Svolávací akce bude zahájena 3. června, servisní úkon bude proveden zdarma.

Cadillac SRX je 4,8 metru dlouhý crossover, od roku 2009 se prodává jeho druhá generace. Auto je dostupné s benzinovým motorem 3.6 V6 o výkonu 230 kW, který v nabídce loni nahradil dřívější třílitrový šestiválec.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - PeterLuk
29. 5. 2013 21:14
Ale v tejto triede...
...je jasný víťaz Škoda. Nemali by sa zvolávať 105/120/130ky? >:-[] Už som to na 130ke zažil.
29. 5. 2013 10:14
No a je to vyřešený
.........že budou matice sejmuty a opětovně nandány po otočení pneumatik. ??? ;-\ 8-s