Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson pro M-B E 270 CDI

Miroslav Kudělka
Diskuze (7)
Pro sedan vyšší střední třídy se vznětovým pětiválcem E 270 CDI nabídl svůj nejnovější výkonnostní kit dlouholetý úpravce vozů Mercedes-Benz, firma Carlsson.

Pro sedan vyšší střední třídy se vznětovým pětiválcem E 270 CDI nabídl svůj nejnovější výkonnostní kit dlouholetý úpravce vozů Mercedes-Benz, firma Carlsson.

Elegantní sedan se sportovním duchem si vždy zaslouží také sportovní srdce. Jakkoli se jedná o vznětový motor, současná móda velí, že i ten musí disponovat téměř sportovními výkony. Carlsson tedy ke standardní řídící jednotce připojil vlastní přídavný modul C-Tronic, který motoru radikálně zvedá výkonnost. Ze sériových 130 kW (177 k) se tak jednoduchým připojením této jednotky rázem vyloupne 158 kW (215 k) a z 425 Nm je rázem 520 Nm. To postačuje na nejvyšší rychlost 240 km/h a zrychlení z 0-100 km/h za výborných 8,0 sekund. Přídavná jednotka C-Tronic navíc pečlivě hlídá, aby motor dodával vyšší výkon jen pokud pracuje v optimálním tepelném režimu a stará se aby chladící kapalina měla teplotu mezi 65 a 105 °C. Na všechny díly také poskytuje záruku 3 roky nebo 100 tis. km.

K silnému motoru patří také jadrný zvuk, který zajišťuje nový zadní tlumič výfuku z nerezivějící oceli, který vyúsťuje čtyřmi dvouplášťovými oválnými koncovkami. Podvozek dostal čtyři kratší a tužší pružiny s plynovými tlumiči a pokud je model vybaven vzduchovým odpružením Airmatic opět nastupuje jednotka C-Tronic, která tento podvozek snižuje. Vzhled i jízdní vlastnosti radikálně ovlivňují kola, která mají v tomto případě šestnáct tenkých paprsků lakovaných jasně stříbrnou barvou. Přední mají rozměr 8,5J x 19 a obutí 245/35 R 19, zadní jsou 10J x 19 a pneu 285/30 R 19 od Dunlopu.

Vnější vzhled prošel jen drobnými změnami. Pod přední spoiler byl připevněn ještě malý přídavný spoiler pro omezení vztlaku na přední nápravě. Do standardního nárazníku byly implantovány leštěné mřížky z nerezi. Zezadu vše doplňuje malý spoiler dole integrující koncovky výfuku. Pro interiér jsou nabízeny doplňky v kombinaci dřevo-kůže jako jsou madla řadící páky a ruční brzdy, volant, výplně dveří či přístrojové desky.

Miroslav Kudělka
Diskuze (7)