Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česká dílna představuje stylovou motorku Gisela. Líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Česká společnost Blažek Moto, která sídlí v Jablonném nad Orlicí, se pochlubila zajímavou novinkou. 

Nová motorka dostala jméno Gisela a láká na kombinaci stylového designu, moderních technologií, minimalismu a lehkosti.

Stroj vychází z Yamahy YBR 125, na pohled byste to ale asi nepoznali. Z původní motorky totiž zůstalo málo, například rám, přední vidlice, zadní zavěšení nebo pohonné ústrojí. Motor je čtyřdobý, vzduchem chlazený dvouventilový jednoválec o objemu 123 kubických centimetrů, poskytující maximální výkon 7,3 kW.

Jinak Gisela dostala novou nádrž, nové blatníky, jiná řídítka, nové sedlo a další nové díly. Výrobce zdůrazňuje, že ze stroje muselo všechno zbytečné pryč, motorka by tak měla být o nějakých 25 kilogramů lehčí než výchozí Yamaha. Váží jen 100 kg.

Přitom se ale dostalo na moderní technologie, Gisela je vybavena odemykáním pomocí telefonu a otisku prstu, LED světly, blinkry integrovanými do konců řídítek, digitální řídící jednotkou s možností připojení přes Bluetooth nebo minimalistickým digitálním budíkem a mnoho dalšího.

Každá motorka pak bude postavena přesně na míru klientovi. "Kromě úprav podle výšky a váhy jezdce samozřejmě počítáme i s výběrem barev a celkového designu," říká Adam Blažek, jednatel Blažek Moto.

Video se připravuje ...

Zajímavé je i pozadí vzniku Gisely. "Ozval se nám klient, který si od nás před časem koupil motorku Hans, s tím, že by od nás chtěl ještě motocykl pro manželku, ale Hans mu pro ni přišel příliš silný. Takže jsme se rozhodli, že přestavíme něco menšího, lehčího a lépe ovladatelného. Naše volba padla nakonec na Yamahu YBR 125, která po našich úpravách všechno výše uvedené do puntíku splňuje," prozrazuje Adam Blažek.

Výsledek přestavby ho nakonec tak potěšil, že se rozhodl motorku pod jménem Gisela zařadit do nabídky vedle modelů Hans a Konrad. Předpokládaná cena motorky činí 249.000 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
14. 6. 2022 11:10
Líbí?
.....jako co? To sedadlo? :-[]