Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Colorado: Premiéra v Bangkoku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
General Motors v hlavním městě Thajska představí novou generaci pick-upu Colorado.

Na 32. mezinárodním autosalonu v Bangkoku probíhajícím od 25. března do 5. dubna se odehraje světová premiéra nové generace Chevroletu Colorado. Tento model patřící podle severoamerických měřítek do střední třídy pick-upů se zde představí v předsériové podobě.

Design nové generace Colorada navazuje na nejnovější modely značky Chevrolet. Přední partie provedením masky chladiče a hlavních světlometů odkazují například na MPV Orlando nebo SUV Equinox a Traverse.

Tiskové materiály uvádí, že důvodem pro představení nového Colorada v Bangkoku je zvyšující se popularita značky Chevrolet v Thajsku. Například v segmentu pick-upů bylo 43 % prodaných vozů na thajském trhu v roce 2010 právě této severoamerické značky. K tomuto prodejnímu úspěchu přispívá i skutečnost, že současné Colorado je kromě USA vyráběno i v Thajsku.

Bližší informace k nové generaci Colorada automobilka uvolní koncem měsíce, ale již nyní je jasné, že výroba bude probíhat v USA i Thajsku. Prodej se má rozběhnout koncem letošního roku.

Současný Chevrolet Colorado je na trhu od roku 2004 a je výsledkem společného vývoje s japonskou automobilkou Isuzu. Ta jej v letech 2004 až 2008 nabízela pod vlastním označením i-Series v několika verzích. General Motors tímto modelem ve své nabídce nahradil pick-upy Chevrolet S-10 a GMC Sonoma.

V modelovém roce 2011 je Colorado na severoamerickém trhu nabízeno se dvěma dvoudveřovými kabinami nebo jednou čtyřdveřovou. K dispozici jsou verze s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. K pohonu může sloužit jeden zážehový čtyřválec Vortec 2,9 l (138 kW), pětiválec Vortec 3,7 l (180 kW) nebo osmiválec Vortec 5,3 l (224 kW).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
11. 3. 2011 09:01
Re: Průnik na asijské trhy i s pickupy?
Isuzu patří pod GM, takže spupráce s Isuzu tu byla i dřív.
Proč ne, Isuzu je specialista na SUV, offroady atd.
Avatar - WinDiesel
10. 3. 2011 21:27
Re: Průnik na asijské trhy i s pickupy?
Vždyť je to Isuzu.... A je to úplně jiné auto, v Thajsku jezdí jedině diesely...
Avatar - Barrichello
10. 3. 2011 14:46
Průnik na asijské trhy i s pickupy?
No to by bylo zajímavé... Pokud to nebude jen Thajsko :yes: