Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette se s modernizací nejspíš zbaví kontroverzního kusu interiéru

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Kontroverzní „Velká tlačítková zeď“ by mohla zmizet s modernizací pro rok 2025.

Chevrolet Corvette C8 je skutečně impozantní sportovní vůz s pořádným motorem uprostřed, parádním designem a údajně i velmi povedenými jízdními vlastnostmi. Zajímavá je i jeho kabina, která však již krátce po uvedení vzbuzovala kontroverzi jedním konkrétním prvkem, který si po vzoru Velké čínské zdi vysloužil název „Great wall of buttons“, tedy „Velká tlačítková zeď“.

Video se připravuje ...

Řeč je o zvláštním panelu po pravé straně středového tunelu, který je posetý tlačítky ovládání ventilace. Na jednu stranu je hezké, že Chevrolet zanechal ovládání tlačítky, na druhou stranu je však ovládání poněkud matoucí, zejména ze strany spolujezdce. Nemluvě o skutečnosti, že panel ještě víc omezuje již tak poměrně stísněnou kabinu nové generace Corvette.

Již delší dobu se tak objevují spekulace, že panel s tlačítky z kabiny zmizí, dosud však chyběl jakýkoliv náznak konkrétního termínu. Poprvé totiž o odstranění panelu s tlačítky psali kolegové z MotorTrend již v roce 2021. Proti panelu se tehdy měl ozvat i designový šéf koncernu GM, který měl usilovat o jeho odstranění.

K tomu sice prozatím nedošlo, podle informací webu CorvetteBlogger, který se odvolává na debatu, ke které mělo dojít mezi techniky Chevroletu během nedávného setkání modelu Corvette v Carlisle, se ale ta chvíle přiblížila. Zaznít měla informace, že zeď s tlačítky zmizí z kabiny s modelovým rokem 2025. Jeho představení se očekává v roce 2024, informaci by však špionážní fotografové mohli potvrdit i s nepatrným předstihem.

S ohledem na uživatelskou přívětivost nezbývá než doufat, že se technikům podaří fyzická tlačítka zachovat a integrovat někam jinam. Velkou tlačítkovou zeď by pak mohlo nahradit decentní madlo pro spolujezdce, které si veřejnost oblíbila v modelu C7.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - sargis
20. 9. 2023 07:02
klasika
Hodia to na dotykovy displej ktory zvacia o par palcov a vybavene.