Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet odhaluje techniku nového Camara

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Oficiální premiéra šesté generace Camara se sice uskuteční za necelé dva měsíce, ale Chevrolet poodhalil část techniky své důležité novinky.

Chevrolet představí Camaro šesté generace veřejnosti během akce naplánované na 16. května letošního roku. Fanouškům ovšem hodlá čekání zkrátit uvolňováním detailů z konstrukce i designu novinky.

Základem nového Camara je platforma Alpha a Chevrolet uvádí, že se současného provedení převezme šestá generace prakticky jen znak umístěný na panelu mezi zadními svítilnami a označení SS.

Poněkud reálnější je informace, která uvádí, že více než 70 procent komponentů v konstrukci karoserie, podvozku, pohonného řetězce je nových. V případě interiéru pak má být nové úplně všechno.

Speciálně pro Camaro bylo upraveno uložení motorů do platformy Alpha, jejíž přední část je nyní širší a delší. V souvislosti s tím byly provedeny i změny na atmosférickém vidlicovém osmiválci o objemu 6,2 litru, z nichž Chevrolet odhaluje nově vyvinuté svody výfukového systému.

Vedle zmiňovaného šestiválce máme u šesté generace Camara počítat i s atmosférickými vidlicovými šestiválci a podobně jako u konkurenčního Fordu Mustang i s přeplňovaným čtyřválcem, u nějž se očekává objem kolem dvou litrů.

Design novinky má být evolucí tvaru první a páté generace, i když se objevují i spekulace o odkazu na linie druhé generace z let 1970 až 1981, ale tomuto tvrzení příliš neodpovídají záběry maskovaného prototypu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)