Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chicago 2012: Autosalonová fotogalerie

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
V komplexu McCormick Place právě probíhá 104. ročník chicagského autosalonu. Buďte u toho s námi.

Na auto.cz opět naleznete rozsáhlou autosalonovou galerii i řadu článků, informujících o představených novinkách. Kdybyste se však přeci jen hodlali do amerického Illinois vypravit, pak vězte, že brány autosalonu jsou pro veřejnost otevřeny od zítra až do 19. února za základní vstupné 11 dolarů.

Na více než jedenácti hektarech výstavní plochy je vystavováno přes tisíc automobilů, mezi kterými nechybí ani veteráni či vozy ze soukromých sbírek. Minulost nepřevládá nad budoucností, vystaveno bude rovných deset konceptů.

Prodej automobilů v USA se sice loni zvýšil o deset procent na 12,8 milionu vozů, zůstal však hluboko pod svým maximem z roku 2005. Tehdy se ve Spojených státech prodalo zhruba 17 milionů vozů. V letošním roce navíc většina automobilek počítá se zpomalením růstu amerického trhu.

Na koni jsou letos hlavně domácí značky regenerovaného koncernu GM, Ford nebo Chrysler Group, ale ve stínu nejsou ani velká automobilová jména z Asie.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 2. 2012 14:29
Chicago
Vedle konceptu Ciel bohužel vypadají sériové Cadillacy jako levné a úplně obyčejné vozy. Takže mimo C1vetty nic zajímavého. Lincolny nevidím, SUV od GMC vypadá pěkně z profilu, líbí se mi ten skloněný c-sloupek a velká plocha bočního skla za ním. Dojem mi kazí jen přední světlomety, jednodušší - obdelníkový tvar, by mě oslovil víc.